Başbakan Bin ali yıldırım Zeytin Dalı harekatı ile ilgili ‘Ne yazık ki terör örgütü orada burada kara propaganda yapıyor ’sivillere zarar veriliyor’ diye Asıl zara gören Türkiye’de ki vatandaşlarımızdır. ‘dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Lübnan Başbakanı ile Saad hariri ile düzenlediği ortak basın toplantısında’ Türkiye olarak Lübnan’ın selameti için güvenlik başta olmak üzere birçok konuda işbirliğimizi artırarak devam etmeyi arzu ediyoruz. Sayın Başbakan’ın önderliğinde başlatılan Lübnan’ın alt yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalara aktif olarak katılmaya karar verdik. O amaca yönelik Roma’da ve Paris’de gerçekleşecek konferanslara Türkiye olarak aktif katılım sağlayacağız. Buradaki amacımız Lübna’ın alt yapısını geliştirmesi konusunda Türk firmalarının, Türk müteahhitlerinin daha aktif rol almasını sağlamak ve bölgede ki istikrara katkı sağlamak. ’şeklinde konuştu.

Bölgesel konularda görüş alışverişi yaptıklarını söyleyen Binali Yıldırım’Özellikle hali hazırda devam eden Zeytin Dalı harekatı hakkında Sayın başbakanı kapsamlı bir şekilde bilgilendirme fırsatım oldu. Bizim Afrin bölgesinde yaptığımız bu operasyon, terör örgütlerini mahalinde yok etme operasyonudur. Suriye’nin toprak bütünlüğüne sadakatimiz her zaman ki gibi devam etmekte olup hedef ne sivil halk ne de Suriye toprak bütünlüğüdür’dedi.