Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ‘Afrin operasyonu ile ilgili Fransa ya da başka hiçbir ülke bize ders veremez. Bu operasyonun amacının ne olduğunu çok iyi biliyorlar.Biz Fransa değiliz gidip Cezayi’i işgal edelim, Afrikada’da Fransan’nın yaptıkları ortada.’dedi

Ak Parti genel merkeznde milletvekilleri ile yapacağı görüme öncesi gazetecilerle görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Macron’un Afrin ve sözde Ermeni soykırımı ile igili yaptığı açıklamalara çok sert tepki gösteri.

Çavuşoğlu’Fransa, Avusturya Ermeni konularını gündeme getirse ne olur?Getirmese ne olur? Fransa’da hukuktan bahsediliyor, Fransa Anayasa Mahkemesinin çok net açık kararları vardır.Eğer Fransa hukuka inanıyorsa, bunları gündeme getirmemesi gerekiyor. Zaten soykırım tabiri jenerik siyasi değilidir hukuki bir tabirdir. Fransa’nın Anayasa mahkemesi bu konuda kararını vermiştir. İnsan hakları mahkemesine de geçen sene İsviçre’ye karşı Doğu Perinçek kararında açık ve net bir şekilde vardır ve iç hukukun da üstündedir. Bunların tekrar gündeme getirilmesi iç siyasete yönelik bir popülizmdir. Maalesef bu popülizmi Avrupada görüyoruz. Afrin operasyonu ile ilgili Fransa yada hiç bir ülke bize ders veremez.’dedi.