Eski HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan HDP kurultayı öncesi eş başkanlıkla ilgili söylediği sözler olay oldu Kaplan ‘HDP kurultayında Sayın Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk gözünü dikmesin, benim naçizane önerim herkes haddini bilecek’ dedi.

Hasip Kaplan’ın bu sözlerinden sonra HDP ve Sırrı Süreyya önder tarafından tepkiler gecikmedi.Hasip Kaplan bu sabah isitafa ettiğini ve siyaseti bırakacağını açıkladı.

HDP eski milletvekili Hasip Kaplan’ın HDP başkanlığı ile ilgili attığı twettler olay oldu. Kaplan’a partisi şöyle cevap verdi.’Hasip Kaplan’ın Twetter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyoruz ve ayıplıyoruz’ dendi.

‘Sırrı gitsin film çeksin’ diyerek HDP Önder’i hedef göstermesi üzerine Sırrı Süreyya önder Odatv’ye şu açıklamalarda bulundu.

‘HDP’de eş genel başkanlık ‘göz dikilen’ bir yer değildir. Hasip düzen partileriyle bizleri karıştırmış. Vekil olduğu zamanlarda da karıştırırdı. Ben eş genel başkanlığa aday ya da talip değilim. Kuruluşundan bu yana yoldaşlarım bu onurlu göreve defalarca beni önerdiler. Bende her seferinde benden daha layık en az onlarca yoldaşımı önerdim. Bu gün de böyle düşünüyorum. Bu partinin bir sıra neferiyim. Milletvekiliyken de film çekerken de ‘sıra neferi’olma duygum hep devam edecektir’ dedi