Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacağı Fransa ziyareti öncesi Hava limanın da Halk Bank genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı dav aile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ’Amerika şuanda ciddi bir kumpaslar zinciri içerisinde bir süreç işletiyor. Sadece hukuk değil ekonomik anlamda da kumpaslar var. Davanın Halk Bank ile ilgili olmadığını ‘söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ Reza Zarrab konusu ile bütünleştirmek sureti ile bir yere vardılar. Çok daha çirkin olanı bu davalarda duruşmalarda süreç çok farklı işletildi. Amerika’nın adelet anlayışı buysa o zaman dünya yandı. Amerika adalet anlayışını gözden geçirmeli.’dedi.

Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusuna da değinen Erdoğan ’ABD ile aramızdaki Uluslar arası hukuk hükmünü yitiriyor. Benim ülkemde bize karşı darbe girişinde bulunacaklar, bulunanları kendilerinin tahsis ettikleri 400 dönümlük arazide paşalar gibi yaşatacaklar , kendilerine giden 85 kolinin üzerinde , şimdi 100 koliyi bulmuştur, verilmiş kararlarla hiçbirini itibara almayacaklar ’dedi.

Cumhur başkanı Erdoğan Beşiktaş belediye başkanının görevden uzaklaştırılması ile ilgili de konuşarak şunları söyledi.’ Şu anda bu tür açığa alma kararını eğer içişleri bakanlığı veriyorsa burada demek ki bir suç kaçağı var.’dedi.