Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İran’daki olaylarla ilgili ‘İran gösterilere iki kişi destek veriyor Netanyahu ve Trump’.

Çavuşoğlu’Çatışmaların biran önce durması, istikrarın geri gelmesini isteriz. İran’ı eleştiren ülkelerin samimi ve çifte standarttan uzak olması gerekiyor. Mısır’da darbe oldu herkes destek verdi. Hani darbeye karşıydınız? Ruhani’nin açıklamalarını olumlu buluyoruz temennimiz sürecin bir an önce bitmesi’ dedi.

Bakan Çavuşoğlu bu sabah gazete temsilcileriyle buluşup İran’da yaşana olaylar ilgili şu açıklamalarda bulundu.

‘İran’da gösterilere iki kişi destek veriyor Netanyahu ve trump. Biz dışardan bu tür müdahalelere karşıyız. Çatışmaların bir an önce durmasını, istikrarın geri gelmesini isteriz. İran’ı eleştiren ülkelerin samimi ve çifte standarttan uzak olması gerekiyor. Mısır’da darbe oldu herkes destek verdi . Hani darbeye karşıydınız?

ABD konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne  (BMGK) getirmek istiyor bunun sebebi ABD yönetiminin güçlü İran karşıtlığı. BMGK’dan böyle karar çıkmaz’.

AB ile ilgili ise ’AB 2018’deTürkiye’ye saygı duymayı öğrenir ,eşit olarak görür, değerlendirmelerini AB’ye tam üyelik çerçevesinde yapar ve ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür.Patronluk taslama dönemi bitti.AB’de bunu anlamaya başladı. AB’ye vize serbestisi konusunda 65 kriterde sorun yok ama geri kalanları için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de dört bakan geldik bir plan hazırladık Başbakan ve Cumhurbaşkanına arz edip son talimatları ile bunu AB ile paylaşacağız.