Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın Beştepede gündeme ilişkin konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Kalın:Vize serbestisi anlaşmasını gerçekleştirmek için öngörüle 72 kriter tarafımızca tamamlanmak sureti ile AB’ye iletildi. Bugün itibarı ile yeni bir sürecin başladığını ifade edebiliriz.

Bizim beklentimiz bunun en kısa sürede hayata geçirilmesi. Bu sağlanırsa Türkiye’deki AB algısı da değişecektir. 26 Mart’ta Varna’da Türkiye AB zirvesi gerçekleşecek bu zirveyi de biz çok önemsiyoruz.’

Zeytin dalı Harekatı ile ilgili açıklamalar yapan İbrahim Kalın: ’Operasyon planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Kritik noktalar teröristlerden temizlenmiştir.1000 civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. TSK, Genelkurmay Başkanımızın sevk ve idaresinde Cumhurbaşkanımızın gözetiminde büyük bir başarı ile operasyonu yürütüyor.

ÖSO’ya yönelik açıklamaları esefle karşılıyoruz. Küçük siyasi hesapları bir kenara konması ve milli çıkarlar için tam bir kenetlenmenin yaşanması gerekir.

Maalesef bazı çevrelerin küçük tamamen siyasi hesaplarla aksi yönde açıklamalar yaptığını ÖSO’yu terörle ilişkili olarak göstermek istediğini üzülerek görmekteyiz

İbrahim kalın açılamalarına şöyle devam etti’ Sayın Kılıçdaroğlu’nun PYD’nin terör örgütü olduğunu söylemesi sevindirici bir şey ama halen CHP içinde PYD’ye YPG’ye terör örgütü diyemeyen bir takım seslerin olduğunu görüyoruz. Umarız bu konuda da Sayın kılıçdaroğlu gerekli adımları atacaktır.’ şeklinde konuştu.