ÖSO’nün terör örgütü el Kaide’nin bir uzantısı olduğunu iddia eden CHP’li Öztrük Yılmazı’ın 15 Temmuz darbe girişiminde kısa bir süre önce İsrail ve CIA ile görüştüğü ortaya çıktı.

10 Nisan 2016 İsrail Meclisi dış ilişkiler Güvenlik Komisyonu Başkanı ve Dış ilişkiler Bakanlığı Siyasi İşler Genel Müdürlüğü toplantılar düzenleyen Öztürk Yılmaz  2016 yılının Nisan ayında da İsrail ve CIA yetkilileri ile görüştüğü ortaya çıktı.

Son zamanlarda adeta FETÖ’nün sözcülüğünü yaparak Türkiye’yi karalamaya çalışan CHP şimdi de,TSK ve ÖSO birlikte yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatını hedef aldı.HDP ile ağız birliği yapmışçasına ÖSO’nun itibarsızlaştırılması için çalışmalar yapılıyor.

Uluslar arası toplum tarafından da kabul gören ÖSO’nun  El kaide ile bir tutması dikkati çekti.

CHP’li Yılmaz  benzer eleştirileri Fırat Kalkanı harekatı için de yapmıştı:’Bizim Mehmetimiz El Bab’da , Suriyede şehit oluyor, ama Türkiye’ye gelen Suriye’li erkeklerin yaş aralığına baktığımızda  15 ila 44 arasında 819 bin 350 askere alınabilecek erkek Türkiye’de kafelerde publarda Türk kızlarıyla geziyor. Bizim Mehmetimiz Suriye’de şehit oluyor’demişti.

CHP içinde ÖSO karşıtlığı Öztürk Yılmaz ve Kemal Kılıçdaroğlu ile sınırlı kalmadı. İstanbul milletvekili Eren Erdemde ÖSO karşıtlığını ifade eden açıklamalarda bulundu.