Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya’da vatandaşlarla buluştu. ABD’nin Afrin operasyonuna yönelik tutumunu doğru bulmadıklarını belirten Başbakan Yıldırım, ‘’Ülkemiz üzerine kurulan oyunların farkındayız. Hesaplarınız tutmayacak, oyunu bozacağız’’ dedi. İşte detaylar…

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Kütahya Kadın Kolları 5. Olağan Kongresine katıldı. Kütahya yeni kapalı spor salonunda gerçekleştirilen Kongre’ye Ak Parti mensupları akın etti. Salondaki coşkulu kalabalık sık sık Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım adına tezahüratlarda bulundu. Zeytin Dalı operasyonunun da unutulmadığı kongrede ‘’Zeytin Dalı Kahramanlarına Selam ve Dua’’ pankartları dikkat çekti. Seçim öncesinde sahneye çıkarak partililerini selamlayan Başbakan Binali Yıldırım ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kütahya’nın medeniyetlere merkez olmuş, asırlara güzellik katmış önemli bir şehir olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, ‘’Ak Parti’nin kurulduğu 2002 yılından itibaren Kütahyalılar yanımızda oldu. En güzel desteği aldığımız şehirlerin başında geldi. Bu nedenle Kütahyalı kardeşlerime hem teşekkür ediyorum hem de onlarla gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kütahyalı ak bacılar teşkilatımızın gelecek teminatıdır. 2019’da yeniden tarih yazmamız için var güçleriyle çalışacakların hiçbir şüphem yok. 2017 halk oylamasında Kütahya’dan yüzde 86 oranında ‘’evet’’ çıkmıştı. Şimdi bu oranı yükseltmek için görev sizlere düşmektedir’’ dedi.

Zeytin Dalı operasyonundaki son gelişmeleri de aktaran Başbakan Binali Yıldırım, ‘’Kütahya, Osmanlı İmparatorluğu’nun kalbidir. Bu topraklarda Ertuğrul Gazi at sürmüştür. Hayme Ana’nın Evliya Çelebi’nin toprağı olan Kütahya, 1946’da Adnan Menderes’i milletin vekili olarak çıkarmıştır. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Zeytin Dalı operasyonunu ilk kez Kütahya’da açıklamıştır. Ülkemiz üzerine hain planlar kuranlar, 15 Temmuz sürecini yaşatanlar, teröristlere destek verenler bilmelidir ki; asla durmayacağız, asla pes etmeyeceğiz. Hesaplarınızı bozmak için 81 milyon bir arada savaşacaktır. Zeytin Dalı operasyonu son terörist etkisiz hale getirilinceye dek sürecektir’’ diye konuştu.