Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı operasyonunun kapsamının Afrin ile sınırlı olmadığını açıkladı. 81 milyonun tek yürek olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, ‘’Mehmetçiğin duacısı ve destekçisiyiz’’ dedi.

 Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri Karargah Subaylığı 1. Dönem Eğitimi Mezuniyet törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Mezun olan öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, ‘’Başta öğrencilerimizin ailelerine vatan ve milletine yararlı çocuklar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum. Milli Savunma Üniversitesi’nin kuruluş tarihi 31 Temmuz 2016’dır. Lakin, bu tarihin gerisinde köklü bir devlet ve ordu geleneği bulunmaktadır.

 Silahlı kuvvetlerimizin en üst düzey eğitim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi yetiştirdiği askerlerle ülkemizi aydınlığa taşımaktadır. Geleceğin komutanları bugün aramızda bulunmaktadır. Üniversiteler evrensel kültür ve bilginin birleştirildiği yerlerdir. Ülkemizin gelişimi için üniversitelerin ilim ve irfan yuvaları olarak güçlendirilmesi gerekmektedir. Bilgi üretilmeli ve yol gösterici pozisyonunda değerlendirilmelidir’’ diye konuştu.

 Zeytin Dalı operasyonunun başarılı şekilde devam ettiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, ‘’Operasyona katılan askerlerimiz 81 milyon vatandaşımızın duası ve desteğine sahiptir. Askerlerimizin üst üste elde ettiği başarılar sayesinde teröristler bölgeden temizlenmektedir. Zeytin Dalı operasyonu sadece Afrin ile sınırlı değildir. Suriye’de 7 yıldır yaşananlara en yakın tanık bizleriz. Bir milyona yakın insan hayatını kaybetti.

 İnsanlar evlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kaldı. Zulüm, kan ve gözyaşı deryası içerisinde mazlumlar acı çekti. Bizler her zaman mazlum ve mağdurun yanında yer aldık. Onların can ve mal güvenliğini temin etmek, zulmü sona erdirmek için gerekeni yapmaya devam edeceğiz. PKK/PYD ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik operasyonlarımız onlar yok olana ve etkisiz kılınana kadar sürecektir. Ülke sınırlarımıza yönelik tehdit ve saldırılara karşı asla tahammül göstermeyeceğiz’’ dedi.