Başbakan Binali Yıldırım, '2018'de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, daha eksiksiz bir şekilde yerine getirilebilmesi için 110 bin yeni personel alınacak dedi.

Başbakan Yıldırım yeni yılda 'Sağlık Bakanlığı'na 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı'na 20 bin, Adelet Bakanlığı'na 15 bin, Diyanet işleri Bakanlığı'na 9 bin 500, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 10 bin 900, üniversitelerimize 4 bin, Aile ve Sosyal Politikal Bakanlığı'na 2 bin ve üniversite hastanelerine 7 bin yeni personel alınacak. Böylece bütün kurumlarımıza 110 bin yeni memur alımı gerçekleştirilecektir.' dedi.

Yıldırım Kilis valiliğine düzenlediği basın toplantısında, gün içerisinde Ak Partinin Adıyaman ve Kilis kongrelerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bugün kanun Hükmünde Kararname yayımladığını ve yıllardan beri Kamuda 'taşeron meselesi ' olarak bilinen çalışanların, artık devlette daimi işçi kadrosunda görevlerine devam edeceğini belirten Yıldırım, yaklaşık olarak 900 bin çalışanının bu sorununu çözmekten dolayı mutlu olduklarını dle getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet üyeleri ve Ak Parti teşkilatlarına bu konu gösterdikleri destek için teşekür etti ve sözlerine şunları ekledi.'Ayrıca 2018 bütçesi malum Cuma günü Meclis Genel Kurulunda kabul edildi ve yeni yıla inşallah yeni bütçemizle girmiş olacağız. 20182'de devletin verdiği hizmetlerin daha kaliteli, daha eksizksiz bir şekilde yerine getirilmesi için sağlık Bakanlığı'na 36 bin, Milli Eğitim Bakanlığı'na 20 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz, Adelet Bakanlığı'na çeişitli hizmetlerde çalışmak üzere zabıt katibi ve infaz koruma memuru gibi 15 bin personel istihdam edeceğiz, ayrıca köylerimizin eksik imam ihtiyacını karşılamak üzere Diyanet İşleri Bakanlığı'na 9 bin 500 kadro vereceğiz,müezzin imam ve Kuran öğreticisi olarak burada çalışacakalar.Gençlik ve Spor bakanlığı her geçen yıl her geçen ay yurt sayısını arttırıyo kredi ve Yurtlar Kurumu Dolayısıyla Kredi ve Yurtlar Kurumununda ihtiyacı olan 10 bin 900 personelin 2018'd işe başlaması için gerkeli izinleri almış durumdayız' dedi. Ayrıca üniversitelerimze 4 bin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 2 bin ve üniversite hastanelerine 7 bin yeni personel alınacak' şeklinde konuştu.