Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz kodlama derslerinin uygulamalı işlenebilmesi için tablet yerine öğrencilere klavyeli bilgisayar dağıtacaklarını söyledi.

Türk Eğitim Derneğinin kuruluşunun 90. yılını bir resepsiyonla kutlayan Yılmaz ,öğrencilere kişilik ve yetenek kabiliyetlerini en üst düzeye geliştirebilecek, fırsat eşitliği sağlanacak bir eğitim sistemi oluşturduklarını söyledi.

Yılmaz eğitimin demokrasiyi gelişmesi ve kökleşmesi için bir unsur olduğunu söyleyerek’2018 yılında merkezi hükümet bütçesinden eğitime 14 milyar 727 milyon ayırdık. Bu mikta merkezi hükümet bütçesinin yüzde 18’inden fazladır. Milli gelirimizin yüzde 6.2’sinden fazlasını eğitime ayırıyoruz .‘dedi.

Bakan’ Kodlama derslerinin uygulamalı işlenmesin teminen öğrencilerimize tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planlıyoruz’.

Yıkmaz öğrencilerin düzenli olarak okula devam edebilmesi için ’Şartlı eğitim yardımını’ başlattıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti ’annelere şunu söylüyoruz, evlatlarınızı düzenli olarak okula gönderirseniz her gönderdiğiniz erkek evlat için 35 lira kız evlatlar için 40 lira , ortaöğretime liselere gönderirseniz erkek evlatlar içi 50 lira  kız evlatlar için 60 lira ödeyeceğiz.bu ana kadar annelerin hesabına yaklaşık 6 milyar lira para aktardık’ diyerek sözlerine devam etti.