Tartışma konusu yaratan son KHK maddesi tartışmalara devam ettiriyor. Muhalefet partilerin kesinlikle kabul etmediği KHK’nın yeni tartışmasına Devlet Bahçeli’de katıldı.

 MHP lider Devlet Bahçeli KHK’nın tartışma yaratan o maddesi hakkında resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Kendi hesabında ard arda seri paylaşımlar yapan Devlet Bahçeli ‘’ Türkiye’nin sosyal ve siyasal iklimini zehirlemek, birlik ve dirliği zedelemek isteyen meşum emel ve malum karanlık hedeflerde bir gerileme, bir nedamet yahut ıslah hali maalesef görülmüyor, görülemiyor. Kriz severler her fırsattan istifadenin peşindeler. Kaos ve korku tacirleri her gelişmeyi karalamanın, her durumu haşince kurcalamanın, haince kumpasa çevirmenin hevesindeler. Yetmedi mi bunalımlar? Yetmedi mi ağır ve beka düzeyindeki sorunlar? Dün yayımlanan 696 Sayılı KHK’nin 121. Maddesi siyasi ve ideolojik provokatörler tarafından büyük ve tehlikeli bir tartışmanın odağına yerleştirilmiştir. Hep aynı simalar, hep aynı nakaratlar, hep aynı itham ve iftiralar yine sahne almıştır. Alayına yazık, hepsine yazıklar oldun!

 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi tortu ve kalıntılarıyla birlikte kökten kazınasıya kadar OHAL sürmelidir. Pensilvanya lobisinin samimiyetsiz demokrasi, temelsiz özgürlük, asılsız insan hakları sözlerine aldırış edilmemeli, melanet mutlaka devrilmelidir. Bunlar devletlini, milletini, vatanını canından aziz bilen bir Devlet sözü, bir Devlet beyannamesidir. Devletin bekası, milletin birlik ve kardeşliği şer oyunlara, pis senaryolara kurban verilmeyecektir.  Diyorum ki, gök girsin kızıl çıksın.

Ayrıca son olarak, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin hak ettikleri kadroya kavuşacak olmalarından ziyadesiyle mutluyum ve bu çerçevedeki desteğimiz de tamdır.’’

Şeklindeki açıklamaları ile hem KHK açıklamasında görüşlerini sundu hem de taşeron işçinin kadro müjdesini desteklediğini belirtti.