Akşenerde’den İç Savaş uyarısı… Siyasetçilerin düşüncelerini paylaşmak için sıklıkla kullandığı sosyal medya hesapları dünde Meral Akşener tarafından bir açılan için kullanıldı. Twitter hesabından açıklamada bulunan  iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK)  ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle(KHK) darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk getirilmesini eleştirdi.

Meral Akşener Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu yaptığı açıklamada ’Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışmasıyla isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur’ diye şeklinde bir tweet attı.

Akşener yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi.’ Olağanüstü hal yasasının arkasına sığınarak KHK ile kar lastiğinden sonra şimdi de Silahlı Kuvvetler bünyesinde anonim şirket kuruldu. Yeni KHK ile sivillere darbe isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur.Son derece kritik bir yasayı, İktidarın Meclis’te açık ara çoğunluğa sahip olmasına rağmen parlamentodan kaçarak  KHK ile yapmasının çok vahim sonuçları olabilir.’dedi.