İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş’ın görevinden ayrılmasıyla başlayan Ak parti de değişim rüzgarları devam ediyor. Ak parti İstanbul İl başkanı Selim Temurci görevinden ayrıldığını açıkladı.

Selim Temurci üç yıldır sürdürdüğü görevinden düzenlediği basın toplantısı ile istifa ettiğini duyurdu.

Temurci şunları söyledi:’Bu gün çok özel bir gün benim için dün gece 11:45 de merkezden arandığımda 8 Şubat’tı. Bugün 9 Şubat. Çok güzel tevafuk. Tam üç yıl sonra bu buluşmayı bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Çocuk denecek yaşlardan beri siyasetin içindeyim. Genelde çok metine bağlı konuşmam ama tavsiyelere de uyarım. Bugün metine bağlı konuşmamı istedi arkadaşlar. Ağırlıklı olarak metne bağlı kalacağım. Ama bazı duygularımı da paylaşacağım.

3 yıl adeta ülke tarihinin yazıldığı dönem oldu. Bizler bu döneme şahitlik ettik. Genelde başkan değişikliğinden sonra yeni dönem başladı İstanbul teşkilatları için. Bir yandan kendi içimizde büyük imtihan diğere taraftan yeni Türkiye hedefleri için hep birlikte nefisleri bir yer koyup çok daha fazla çalışmak zamanıydı ’dedi.

Cumhurbaşkanı REcep Tayyip Erdoğan’ın Ak parti İstanbul il yönetimi ziyareti sırasında Temurci’nin elini sıkmamıştı. Olaydan sonra istafa ettiği söylenen Temurci’nin zamanı değil diye istifası geri çekilmişti.