ABD Diş İşleri sözcüsü Heather Nauertin Zeytin Dalı harekatı ile ile ilgili açıklama yaparken YPG yerine PKK ifadesini kullanması ardından yanıt Ak parti basın sözcüsü Mahir Ünal’dan geldi.

Ak Parti basın sözcüsü Mahir şunları söyledi:’CHP Uluslararası alana dönük bir dil ve sözle davranmaya devam ediyor. CHP’yi bu tehlikeli söylemden vazgeçmeye davet ediyorum.

ABD’nin güvenli bölge teklifi hakkında Dışişleri Bakanımız, Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. Çağrıları oldu biliyoruz. Mülteciler için bu bölgenin uçuşa yasak bölge olması hemde güvenli bölge olması maalesef ABD bunu ısrarla reddetti. Şimdi geldiğimiz noktada özellik terör Türkiye’nin etrafını kuşatmış ve bu koridor oluşturmaya çalışırken ve Türkiye’de kararlı bir şekilde terörle mücadele ederken açıkçası Amerika’nında böyle bir teklif yapıp yapmadığı açıkçası Dışişleri Bakanı böyle bir teklif derken Pentagon böyle bir tekliften bahsediyor. Maalesef ABD’nin kafa karışıklığının devam ettiğini görüyoruz.

ABD Dışişleri bakanlığı basın sözcüsü ilk defa PYD yerine PKK ifadesi kullandı. Bu da ilginç açık bir şekilde bunu düzeltmedi. Açık bir şekilde PKK ifadesini kullandı. Zaten biz uzun süreden beri hem Avrupa Birliği’nin hem Amerika’nın terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın Suriye’deki faaliyetlerine dikkat çekiyorduk. Ve aslında ABD’nin Suriye’de PYD SDG adı altında PKK’yı silahlandırdığını söylüyorduk. Dışişleri sözcüsü de dün bunu itiraf etmiş oldu. ’dedi