11. Cumhurbaşkanı Abullah Gül, KHK ile yaptığı yorumları eleştirene karşılık önemli konularda görüşlerimi halka paylaşmak benim sorumluluğum ‘cevabını verdi.

Gül ’Bir KHK yayımlandı, aslından o kararnameyi ben sahiplendim, doğru amaçla ve iyi niyetle yapılmış olan bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddütüm şu: ileride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu bu şekilde açıklamalarda bulundular ‘dedi.

Abdullah Gül cuma namazını Orman Bölge Müdürlüğü içeresinde bulunan camiide kıldı. Çıkışta kendisini bekleyen gazetecilere ‘ Siz sormadan ben ne soracağınızı biliyorum’ diyerek şunları söyledi.’ çok tartışıldı gördüğüm kadarı ile ,biliyorsunuz bir KHK yayımlandı, aslında ben o kararnameyi sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi bir niyetle yapılmış kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. Tereddütüm şu: İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. Onun için ufak bir düzeltme ile bunun önüne geçilebilir diye düşündüm. Nitekim saygı duyduğumuz birçok hukukçu bu açıklamalarda bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok açıkçası. Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım, önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak tabii ki bir sorumluluk benim için . Bunun arkasında herhangi bir mesele aramanında hiç anlamı olmadığını kanatindeyim.