Cumhur başkanı Recep Tayip Erdoğan ABD başkanı Trump ile görüştü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığından yazılı açıklama geldi,daha sonra ABD bir açıklama yayınladı fakat bu açıklamanın ardından cumhurbaşkanlığı yetkilileri ABD’nin yaptığı açıklamaların gerçekleri yansıtmadığına dair bir açıklama yaptı.Trump’un ‘Afrin’de tırmanan şiddetten kaygı duyduğuna’ dair bir  ifadesinin olmadığını ayrıca ‘Türkiye’deki OHALA’e ‘değinilmediğini bildirildi.Erdoğan Trumpa daha önce YPY’ye silah gönderilmeyeceğini de hatırlattığı söylendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump telefonla görüştü. Görüşmenin içeriği ile ilgili Türkiye’nin Afrine düzenlediği  Zeytin Dalı’ı operasyonun konuşuldu ve Erdoğan’ın Afrin harekatının Ulasal güvenlik nedeniyle başlatıldığını söylediği bildirildi.

Görüşmeyle iligili Beştepen’nin yaptığı açıklama şöyleydi’Görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’de terör örgütlerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı harekatıyla ilgili görüş teatisinin yanısıra ikili konularada değinilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin Zeytin Dalı’ı harekatını uluslar arası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler şartının 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile BM güvenlik konseyinin terörizmle mücadele konusundaki kararları uyarınca gerçekleştirildiğini vurgulaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin kendi ulusal güvenliği için Afrin’i terör unsurlarından arındırmayı hedeflediğini ifade ettiği görüşmede terörle mücadelede ikili iş birliğinin önemi üzerinde durmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız terörle mücadele çerçevesinde PYD/YPG’ye ABD’nin silah desteğine son vermesi gerektiğine de tekrar dikkati çekmiştir.