Belediyecilikte rakiplerinin olmadığını söyleyen Özhaseki, "Kim ne derse desin çok şükür. Biz kendimiz ile yarışıyoruz. İlk seçimimiz bizim 2004 yılıdır. Belediye seçimlerinde yüzde 40 civarında oy aldık. 2009, 2014 seçimlerinde hepsinde de oy oranında birinci partiyiz. Son yerel seçimlerde de Ankara ve İstanbul biraz moralimizi bozsa da hala birinci partiyiz. Vatandaşımızın orada bir ihtarı vardır. Onu da çok iyi gördük biz, ondan ders çıkardık. Ama yine birinci partiyiz yüzde 45 civarında oy aldık." dedi.

“AK Parti insanların bir araya gelip, iyi niyetle kurdukları bir hizmet kervanı”

Bilerek hiçbir yanlışa müsaade etmeyeceklerini dile getiren Özhaseki, "Yapılan tüm anketler ve seçim sonuçları şunu gösteriyor: AK Parti 20 yıldır var. Ufak tefek hataları olabilir, ama bilerek yanlış asla olmaz, biz ona müsaade etmeyiz. Ders çıkararak önümüze bakarak daha iyi olacağız. AK Parti insanların bir araya gelip, iyi niyetle kurdukları bir hizmet kervanı. Vatandaşın beklentisi ise AK Parti'dedir. Sorunları kim çözer diye sorduğumuzda anketlerde çok yüksek oranda AK Parti çıkıyor. Başka bir parti çıkmıyor. Öyle bir alternatifimiz yok.” dedi.

Özhaseki, hizmet siyaseti dışında bir amaçları olmadığı şu sözlerle ifade etti:

“Şehirlerimizde şimdi yapacağımız gibi istişare ederek, çalışarak, görerek, birbirimizle danışarak yardımlaşarak en güzelini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Biz hizmet siyaseti güdüyoruz, hizmet belediyeciliği yapıyoruz. Onun dışında bir amacımız yok.”

“Ana muhalefetin AK Parti karşıtlığı üzerine bir siyaset algısı var”

Ana muhalefetin iki noktaya odaklandığına dikkat çeken Özhaseki, “Dışımızdaki partilere dikkat ederseniz özellikle ana muhalefet partisinin iki tane odaklandığı nokta var. Herkes bunu görüyor. Bir Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerine, AK Parti karşıtlığı üzerine bir siyaset algısı. Bunlar gitsin de ne olursa olsun. Allah Allah ne yapacaksınız yani. Recep Tayyip Erdoğan bir fani nihayetinde. Gönderince siz ne yapacaksınız, onu söyleyin. Ne yapacakları belirsiz. Nasıl iş yapacakları belirsiz. Kimlerle ortaklık yaptıkları yarı belirli, yarı belirsiz. Neden. Bir tarafına İYİ Partiyi almışlar güzel ittifak ediyoruz diyorlar, ortaklaşıyoruz diyorlar. Adını da eğer kabul ederseniz güçlendirilmiş parlamenter sistem gibi bir şey söylüyorlar. Altı daha boş. Bir de utandıkları ortakları var. Söylerken yüzlerinin kızardığı, itiraf edemediği, onlara da idare edin vaziyeti millet kızar bize sizi söylersek dedikleri. Riyakarca bir tavır içerisinde sakladıkları bir parti var. O parti de yerinde duramıyor. ‘Bizim neyimizden utanıyorsunuz. Biz olmasaydık Ankara, İstanbul'u alabilir miydiniz?’ diyorlar. Ama bunlar yine utanmaya devam ediyorlar. Onu da siz biliyorsunuz; terörün uzantısı olan meclisteki bir parti, HDP." diye konuştu.

Özhaseki, daha sonra Kırıkkale Belediyesi’nde Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’dan belediye çalışmalarına dair bir sunum dinledi.

Özhaseki son olarak Kırıkkale Valiliği ziyareti ve vatandaşlarla sohbetin ardından şehirden ayrıldı.