Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Develi’de muhtarlara yönelik yaptığı, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2 ,5 yıldır kredi almadan kendi yağıyla kavrulan bir belediye, borcumuz yok” açıklaması tartışmaları beraberinde getirdi. 

"BÜYÜKKILIÇ İLK TOPLANTIDA 120 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ ALMIŞTI"
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Büyükkılıç’a, seçildikten sonra Başkanlık yaptığı ilk Meclis toplantısını hatırlattı.  Büyükkılıç’ın,  “Borcumuz yok” açıklamasına tepki gösteren Özer, seçim sürecine girildiği için bu yöndeki açıklamaların “algı oyunu” olduğunu savundu.

ESKİ BAŞKAN ÇELİK'İN BORÇ SÖZLERİNİ HATIRLATTI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Çelik’in, Özhaseki dönemine yönelik yaptığı “Özhaseki görevi bırakırken Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kasası boştu. Görevi bırakmadan 3 ay önce 100 milyon TL kredi çekilmiş, 30 milyon TL’si harcanmış, 70 milyon TL’si kasadaydı. Özhaseki’nin dolu dolu bir kasa bıraktım dediği konu budur. Ütüsü bozulmasın diye açıklamadık. Altını çaldırmak istemedik” açıklamalarını da hatırlatan CHP İl Başkanı Ümit Özer,  şu ifadeleri kullandı: AKP'li Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç: "Belediyenin borcu yok" demiş. Daha ilk toplantıda koltuğa oturur oturmaz, bankalardan 120 milyon borçlanma yetkisi alan Büyükkılıç değil miydi? Borç yoksa bu borçlanma sevdası niye! Sonra "kazın ayağı öyle değil" diyenler vardı...Ufukta seçim var, haliyle bilindik algı senaryosu yine devrede. "Borçsuz Belediye" yalanını bu millet yıllarca dinledi. Meselenin özeti zaten eski AKP'li Belediye Başkanın dediğinde saklı  ufukta seçim vardı, "ütüsünü bozulmasın diye açıklamadık, altını çaldırmak istemedik" de gizli.