Kayseri’de 29 yaşındaki mağdur kadın D.A., 9 yaşından itibaren kendisine öz babası tarafından cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği babasını şikayet eden kadın, sosyal medyada üzerinden yardım istedi. Şikayet üzerine baba tutuklandı, ilk mahkeme Şubat ayında görülecek.

İddiaya göre 11 Kasım 2019’da Melikgazi Belsin mahallesi Selimiye Polis Merkezi’ne giden 29 yaşındaki mağdur D.A. isimli kadın 9 yaşından beri babasının tecavüzüne uğradığını iddia ederek, babası C.A.’dan şikayetçi oldu. Gözaltına alınan baba C.A., mevcutlu çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sosyal medyada ‘Tecavüze Hayır @YardMlutfen’ isimli bir sayfa açan mağdur kadın, yalnız kaldığını söyleyerek sosyal medyadan yardım istedi.

“SUS KOMŞULAR DUYMASIN”

Bu hesabı destek için açtığını ve 29 yaşında olduğunu, 9 yaşından beri öz babasının tecavüzüne uğradığını iddia eden kadın, “Fiziksel ve psikolojik şiddeti ve tehditleri yüzünden sessiz kaldım. Defalarca beni tabanca, asit ve bıçakla öldürmeye kalktı. ‘Babam’ olacak kişi ses kaydında yaptıklarını itiraf ediyor. Annem de “ben sezmiştim” demesine rağmen mahkemede lehime konuşmayacağını söyledi. Kendisi olayı duyduğunda ilk tepkisi elini bana kaldırıp “sus komşular duymasın” oldu” diye yazdı.

“TECAVÜZCÜ BABAMIN YANINDA OLDULAR”

Mağdur kadın, geçtiğimiz aylarda savcılığa şikayette bulunduğunu ve babasının tutuklandığını belirterek, “Babaannem, dedem ve benim için en acısı annem ve kardeşlerim olmak üzere tecavüzcü babamın yanında oldular. Ailem, babam hapse girdiği için beni suçluyor, onu kurtarmaya çalışıyor” dedi.

“ERKEK KARDEŞLERİM DE BANA CEPHE ALDILAR”

Erkek kardeşlerinin de kendisine cephe aldığını iddia eden kadın, sosyal medya paylaşım sitesi Twitter hesabından, “Erkek kardeşlerim de evlenemeyeceklerini düşündükleri ve 20 yıldır anlamadıklarından dolayı linçe uğrayacaklarını düşündükleri için geri çekilmemi istediler. “Bizi babasız büyütmene hakkın yok, şikayetini geri al” dediler. Dava kamu davası olduğu için bana cephe aldılar” diye tweet attı.

“KENDİMİ YAPAYALNIZ HİSSEDERKEN HEPİNİZİN…”

Mağdur kadın ailesinin kendisine sahip çıkmadığını iddia ederek, şunları yazdı: “Şubat ayında ilk mahkemesi olduğunu belirterek, “Kendimi yapayalnız hissederken hepinizin ayrı ayrı tanımadığınız biri için bu kadar seferber olmanız beni çok duygulandırdı. Her gelen destekte hem sevinçten gülüyorum hem de gözlerim doluyor kendi ailem sahip çıkmadığı için. Mahkemem Kayseri’de.Şubat ayında ilk mahkemem var. Bu olayda tamamen yalnız ve baskı altında kaldım.”

“CAN GÜVENLİĞİM TEHLİKE ALTINDA”

Bu twitlerin ardından aralarında avukatların da olduğu çok sayıda sosyal medya kullanıcısı mağdur kadına destek mesajları attı. Mağdur kadın son olarak, “Destekleriniz için çok teşekkür ederim duruşma tarihi yaklaşınca sizlere detaylı bilgi vereceğim Kayseri’den. Can güvenliğim tehlike altında olduğu için şimdilik kimliğimi saklamak zorundayım. Sizlerden sadece ricam mahkeme günü bana manevi destek olmanız” dedi.