Ülkemizin kanayan yaralarından birisi de eğitimdeki gelişim seviyemizdir. Her ne kadar üniversite sayıları hızla çoğalsa da, henüz hiç okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızda bulunmaktadır. Her konuda olduğu gibi eğitimde de vatandaşlar arasında uçurum bulunuyor.

 3 milyona yakın vatandaşımızın okuma yazma bilmediği yetkililer tarafından tespit edildi. Bu rakamın daha fazla olduğunu iddia edenler de var. Kanayan yaramıza merhem olmak için harekete geçen ünlü televizyoncu Müge Anlı’nın çabaları devletin en üst kademesinden karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Müge Anlı’nın programına katılarak vatandaşları okuma yazmaya seferberliğine davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat ‘’okuma yazma seferberliğini’’ destekliyor olması belediyeleri harekete geçirdi.

 Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyeler halk eğitim merkezlerinde okuma yazma kursları açtı. Kayseri’nin Kocasinan Belediyesi’de kurs açanlar arasında yer alıyor. Kocasinan Akademi’de düzenlenen okuma yazma kursuna kadınların daha fazla ilgi gösterdiği görülüyor. Ayrıca, kursun simge ismi de bulundu. 86 yaşındaki Ayşe nine okuma yazma kursuna başladı.

 Torunlarının desteğini arkasına alan Ayşe nine, gençliğinde okumaya hevesli olmadığı için çok pişman olduğunu söyledi. Özellikle bir yerden bir yere giderken başkalarına muhtaç konuma düştüğü için üzüldüğünü belirtti. Okumanın yaşı yoktur diyerek kursa gelen Ayşe ninenin azmiyse herkese örnek olacak niteliktedir. Gençler ellerindeki imkanları doğru kullanmalı ve okumanın, öğrenmenin mutluluğunu yaşamalıdır. Okuma yazma bilmek kafi değil, önemli olan bildiğinden yararlanmaktır. Kitap okuma oranları incelendiğinde ülkemiz, diğer ülkelerin çok gerisinde kalmaktadır.

 Televizyon izlemek, internete girmek için vakit bulmakta zorluk çekmeyen gençlerimiz konu kitaplar olunca bahaneler üretmektedir. Oysa, 86 yaşındaki Ayşe nine bile yeni bir harf öğrenmenin telaşına düşmüştür. Azmi ve şevkiyle milletimize örnek olmaktadır.