Eğitimde hareketli günler yaşanıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz okullardaki ders saatleri ile alakalı bir açıklama yaptı. Ders saatlerinin kısalacağına dair sinyaller veren Bakan Yılmaz öğrenci ve velileri de heyecanlandırdı.

 Son haftalarda eğitim ile alakalı pek çok yeni gelişme yaşandı. Önce liseye giriş sınavı olan TEOG ile alakalı yeni düzenlemeler yapıldı ve daha sonra da üniversiteye giriş sınavı olan YGS – LYS kaldırılacak YKS getirildi. Şimdi de sırada ders saatleri var. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz gelecek dönemde okullardaki ders saatlerinin kısalabileceğinin sinyallerini verdi. İşte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın ders saatleri ile alakalı yapmış olduğu açıklama;

 Bakan İsmet Yılmaz geçtiğimiz gün Ankara'daydı. Ankara'da düzenlenen 2017 Valiler Buluşması programına katılan Bakan Yılmaz bir konuşma yaptı ve eğitimde yol kat ettiklerini söyledi. Salonda bulunan kişilere daha önce programa katılan bakanların ne kadar sürede konuştuğu hususunu soran Bakan Yılmaz cevaplardan sonra şu sözleri aktardı:
"Bir gün Gaziantep'te bir programda Fatma Şahin Hanıma, 'Ne kadar konuşayım?' diye sordum. Karşılığında da bir ders saati cevabını aldım. Bir ders saati 40 dakika. Artık devir değişti ve öğrenme süresi de hızlandı. Eskiden ders saati 50 dakikaydı. Şimdi bu süre azaldı. Bundan sonrasında 20-25 dakika en ideali olacaktır diye düşünüyorum." dedi.