Covit le beraber, Milli eğitim ve üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi. Genelde ZOOM ve benzeri programlar üzerinden online ders anlatan öğretmenlerde, zaman, zaman kazalarda yaşandı.

Kayseri’de bir üniversitenin Edebiyat Fakültesinde, Eğitimde araştırmalar dersi için, evlerinden zom üzerinden derse giren öğrenciler, büyük şok yaşadı. Dersin hocası Dr. Öğretim görevlisi A.S.K mastürbasyon yapıyordu. Derse katılan 22 öğrencinin 11’i öğretim görevlisi hakkında okul idaresine şikâyette bulunmasına rağmen, sonuç elde edemedi. Sonrasında, G.Ö isimli öğrencinin velisi CİMER’e başvurdu. Cimer başvurusu sonrasında ise, Fakülte yönetimi veliye 22.10.2021 tarihinde cevap verdi.

Üniversite, dekanlığı, öğrenci velisine cevap yazısında“ Haberdar olunduğundan itibaren ivedilikle ve ciddiyetle olayın üzerine gidildiği, bütün tahkikatların yapıldığı, ders hocası Dr.A.S.K hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı, ve soruşturmanın, 08.09.2021 tarihinde sonuçlandırıldığı, Soruşturma sonucunda böyle, bir olayın vukuu bulduğu anlaşıldığı, Öğretim elemanı hakkında mevzuatlar çerçevesinde, en ağır ceza verildiğini” belirtmiş.


Öğrenci velisi A.Ö, öğretim elemanına verilen cezanın, kınama cezası olduğunu öğrenince, böyle bir cezanın yeterli olmadığını belirterek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Kayseri’de yaşanan bu rezil olayın bir benzeri de, ABD'nin Maryland eyaleti Gaithersburg ilçesindeki Shady Grove Ortaokulu'nda meydana gelmişti.

Kaynak: Deniz Postası