KAYSERİ Valisi Gökmen Çiçek, eğitim öğretim yılı öncesine önemli açıklamalarda bulundu. Vali Çiçek,  “1 Milyar 776 milyon lira paramız var. Hiçbir okulu çaresiz bırakmayız.”dedi.

 Vali Gökmen Çiçek, Eğitim Öğretimin başlaması ile alınacak tedbirler ve yapılan çalışmaları anlattı.  Çiçek “Kayseri eğitimle ilgili, gurur duyması lazım. Kayseri, eğitimde en iyi sekizinci il.  Bu büyük bir başarıdır. Bunu görmemiz gerekir. LGS sınavında, ilk 500 de 4 tane öğrenci var. İki puan türünde 1. Sadece Türkiye’de Kayseri’den çıkmış. Yüksek öğretim sınavında üç öğrenci birinci olmuş. 1 Milyar 776 milyon paramız var. 84 tane yatırımımız var. Yatırımların hiç birisi durmuş değil.  Hepsi, takır takır yürüyor. Öğrenci başına derslik sayımız düşük değil. Belli yerlerde bir yığılma var. Tekli eğitime geçmek için yatırımlarımız hızla devam ediyor. Halkımıza çok kısa süre içerisinde tekli eğitime geçtiğimizin müjdesini vereceğiz.  Valilik makamı olarak açık talimatımdır. Öğretmenlerimiz ek kaynağa ihtiyacımız var diyorsa, ben vereceğim. Bunu öğretmenlerimle yapacağım. Okul müdürlerine söylüyorum. Ek kaynağa ihtiyaç varsa bize söylesinler kaç bin tane olursa olsun tamamını alacağız. Okullarda öğrencilerden kesinlikle para alınmayacak.  Benim yeteri kadar param var. Tahmininizden daha Devletin valiliğe gönderdiği paramız var. Benim, öğrencilerden para almaya ihtiyacım yok. Hangi okulun neye ihtiyacı varsa, bize söylemiyorlarsa arkadaşlar bize ayıp ederler. Bir okulun kapısını penceresi yapamayacaksam, ben burada niye duruyorum. Hiçbir okulu çaresiz bırakmayız.” dedi.

“TALAS’TAKİ DEVLET OKULU ARAZİSİ İÇİN İTİRAZ GELİRSE GERİ GÖNDERİRİZ”

Vali Gökmen Çiçek, “Talas’ta ki devlet okulu arazisinin özel araziye dönüştürülmesi ile ilgili haberleri, sosyal medyadan takip ettim.” diyerek şunları söyledi; “Askı sürecinde itiraz edildiği takdirde, geri gönderilmesi noktasında bir yaklaşımım vardı. Mustafa yalçın başkana, bu yeniden tartışılsın dediğimde, olur sayın valim, itiraz gelirse geri göndeririz dedi. Onun içinde Mustafa Yalçın’a teşekkür ediyorum.”

“30-40 BİN SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR”

Suriyeli öğrenciler ile ilgili de konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Geçenlerde, Kayseri’de, 30 bin 40 bin Suriyeli öğrenci var diye, bir rakam paylaşıldı. Yok öyle bir öğrenci saysı. Hikaye . Suriyeli öğrenci sayımız 16 bin. Yedi mahalleyi Suriyeliye kapattık. Belli yerlerde Suriyeli öğrenciler var. Biz bunlara Türkçe öğretiyoruz. Bunları bizim çocuklarımız gibi eğitiyoruz. Bunlar yüzünden bir sıkıntı filan çekmiş değiliz. Biz binlerce öğrenciyi daha okutacak kapasiteye sahibiz” dedi.