Mahkeme basına kapalı bir şekilde ve yüksek güvenlik önlemleri altında 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkemeye 4 sanık B.B, A.Y, M.Y. ve Y.E.B ve avukatlar katıldı.

B.B, A.Y, M.Y. ve Y.E.B'in "tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbeti istendi.

B.B, öldürdüğü kişinin sürekli tehdit paylaşımları yaptığını ve olay günü de parmak sallayarak hepinizi öldüreceğim dediğini ifade etti. Baba B.B, oğlunun öldürüldüğü için ve oğlunu öldüren kişinin abisinin bu tehdit paylaşımları sebebiyle canının çok sıkıldığını ve psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi. Olay günü silahı maktülün ayağına tuttuğunu ancak maktülün hareket etmesi sebebiyle silahın ateş aldığını söyledi. A.Y, M.Y. ve Y.E.B'in suçsuz olduğunu ekledi.

A.Y, M.Y. ve Y.E.B suçsuz olduklarını dile getirerek mahkeme heyetinden tahliye edilmelerini istedi.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay

4 Eylül'de İldem Cumhuriyet Mahallesi Dündar Taşer Caddesi üzerinde meydana gelen olayda B.B., 38 LC 293 plakalı aracında bulunan H.K.'ya ateş açtı. Şüpheli şahıs olayın ardından kaçarken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalede H.K.'nın hayatını kaybettiği belirlendi.