Edip Ilgaz Uslu için bir mucize oldu ve doğuştan duyma engelli olan 7 yaşında ki Edip Ilgaz tedaviyle duymaya başladı. 7 yaşında olan minik Edip annesinin sesini artık duyabilecek ve annesine ilk defa anne diye seslenebilecek.

 Minik  Edip’in ailesi Edip daha 8 aylıkken duymadığını farketti. Aile durumu farkedince Zonguldak’tan Ankara’ya tedaviye getirilen Edip’in kulağında doğuştan duyma kaybu ve ağır hasarlar olduğu öğrenildi. Minik Edip’in duyması ve konuşabilmesi için aile bütün olanaklarını seferber etti. Edip daha 8 aylıkken tedaviye ve ameliyatlara başladı. Edip şimdi 7 yaşında ve son geçirdiği operasyondan sonra artık Edpi de duyabilecek. Edip’in  ameliyatını yapan Prof. Dr. Levent Sennaroğlu ‘’ Edip bizim uzun yıllardan beri takip ettiğimiz hastamız. Onun doğuştan işitme kaybı vardı. Kulağında çok ağır yapısal bozukluklar vardı. Biz onun duyabilmesi için 2011 yılında bir kulağına koklear implant yaptık. Diğer kulağında işitme siniri yoktu, iç kulağı genişletilmişti. O taraf da 2013 mayıs ayında beyin sapı implantı yani biyonik kulak yaptık. Amacımız onları işittirmek ve konuşmasını sağlamak. Ameliyatla iş bitmiyor, ameliyattan sonra uzun bir program ve eğitim dönemi var. Eğitim bu çocuklar için en önemli kısım. İyi bir eğitim alınırsa bu ameliyat başarıya ulaşıyor.

 İmplantasyonda bizim Hacettepe’de 20. Yılımız. Çok kıymetli bir eğitim bölümümüz var. Ailede bizim deneyimli eğitim kadromuzda faydalanmak için, anne çocuklarını alıp başka şehirden buraya geldi.eğitimi birebir alabilmek için eşinden bir süre ayrılmak zorunda kaldı. Desteğe ihtiyaçları var.’’ dedi.