Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti rozeti takılan Kayabağ Mahalle Muhtarı Sami Durmuş'u ziyaret etti. Muhtarlara CHP'ye üye oldukları için baskı yapılmaması gerektiğini ifade eden Çetin Arık, ''Muhtarlar bırakın işlerini yapsınlar. Kimse bir muhtara neden CHP'ye üye oldun diye soru sormamalıdır. Herkesin hür iradesi var. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'muhtarın partisi olmaz'' demiş. Zaten, siz herkese eşit davranıyorsunuz. Tanıdığım çok sayıda muhtar Ak Parti'nin mahalle temsilcisi gibi davranıyor'' ifadelerini kullandı.


Sami Durmuş: ''Başkan Memduh Büyükkılıç aradı''


Kayabağ Mahalle Muhtarı Sami Durmuş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın kendisini aradığını açıkladı. Başkan Büyükkılıç'ın ''Neden CHP'ye üye oldun?'' sorusunu yönelttiğini belirten Sami Durmuş, ''Memduh Başkan ile telefonda görüştüğümüzde herkesin bir duruşu ve görüşü olduğunu söyledim. Muhtarın partisinin olmayacağını söyledi. Ben de muhtarın partisinin mahallesinde olmayacağını ifade ettim. Ak Partili ve MHP'li muhtarlar da var. Mahallemde parti tutmam ama mahalle dışına çıktığımda benim bir duruşum var. Benim yapmam gereken işler var. Lakin, CHP'ye üye olmamla birlikte sürekli birileri tarafından aranıyorum. Sosyal medyada bazı insanlar tarafından linçleniyorum. CHP'ye üye olmak suç mu? Üye olarak suç mu işledim?'' diye konuştu. 


''Mahallede siyaset yapmıyorum''


Mahallede siyaset yapmanın bir muhtara yakışmayacağını ifade eden Muhtar Sami Durmuş ''Ben pandemi süreci boyunca MHP İl Başkanlığından, Ak Parti Kadın Kollarından, CHP İl Başkanlığından yardım aldım. Aldığım yardımları ihtiyaç sahibi mahalle sakinlerine dağıttım. Çevre mahallelerdeki ihtiyaç sahiplerine de ulaştım. Bu yardımları yaparken insanları siyasi görüşüne göre değerlendirmedim. Allah rızası için yardımcı olmaya çalıştım. Bizim birlik içerisinde olmamız lazım, birbirimizi ötekileştirmememiz gerekiyor'' dedi.

CHP Milletvekili Çetin Arık ise Muhtar Sami Durmuş'a dik duruşu nedeniyle teşekkür etti. Bundan sonra daha yakın ilişkiler içerisinde olacaklarını belirten Çetin Arık, ''CHP bu ülkenin en köklü partisidir. Kimse neden CHP'ye üye oldun diye soramaz. Biz, Muhtarımız ve mahalle sakinlerimizle daha yakın ilişkiler kuracağız'' ifadelerini kullandı.