Yenilikçi ve vizyoner projelerle dikkat çeken Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tasarruf ve sıfır atık konularında örnek olacak AB destekli bir projeyi hayata geçiriyor. Avrupa Birliği kapsamında yürütülen "İklim Değişikliğiyle Mücadele için Dijital Belediye Hizmetlerinin Artırılması - DigiEdu" projesi için Litvanya’ya giden Başkan Palancıoğlu, Druskininkai Belediyesi'nde kapanış toplantısını gerçekleştirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Sıfır Atık Konularında Proje Hayata Geçiriyor

Bu projeyle, vatandaşların belediyelerin dijital hizmetlerinden faydalanması kolaylaşacak ve şehir içi araç kullanımının azalmasıyla doğaya katkıda bulunulacak. Litvanya’da “Proje Yaygınlaştırma ve Deneyim Paylaşımı Programı” kapsamında çalışmalar yapan Başkan Palancıoğlu, Melikgazi’de hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Başkan Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak pek çok yenilikçi projeyi ilçeye kazandırdıklarını belirterek, "Doğa bize sunulmuş büyük bir nimet. Ne yazık ki insan eliyle tahribata uğruyor ve bu da iklim krizine yol açıyor. Belediyeler olarak vatandaşlarımızı sıfır atık ve tasarruf konusunda yönlendirmemiz çok önemli. Avrupa Birliği'nden aldığımız destekle güneş enerjisi, alternatif enerji kaynakları ve geri dönüşümle ilgili önemli hizmetleri Melikgazi’mize kazandırdık. Şimdi ise 'Dijital Eğitim ve Belediyecilik' ile ilgili ikinci nitelikli projemizi tamamlıyoruz. Bu projeyle belediyemiz hem tasarruf sağlayacak hem de sıfır atık konusunda öne çıkacak. Druskininkai Belediye Başkanı Richard Malinauskas ve heyet üyelerine ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Kayseri’mize, Melikgazi’mize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Editör: Osman Baytekin