Melikgazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iş birliğiyle Çevre Haftası kapsamında ortak bir eğitim düzenledi. Başkan Palancıoğlu, Hacı Osman Güldüoğlu İlkokulu birinci sınıf öğrencilerini İnecik Geri Dönüşüm Tesisinde ağırladı.

Melikgazi Belediyesi Çevre Haftası Kapsamında Ortak Eğitim Düzenledi

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, çevre temizliği farkındalığı oluşturmak için her türlü desteği sağladıklarını belirterek, çocuklara geri dönüşüm ve çevre konularında eğitim verdiklerini ifade etti. Sıfır Atık adlı eğitimde öğrencilere, geri dönüşüm tesisinin işleyişi, atıkların ayrılma süreci ve çevre kirliliğinin önlenmesi hakkında bilgiler verildiğini söyledi. Ayrıca, öğrencilere okul ve evlerinde geri dönüşüm uygulamalarının nasıl gerçekleştirileceği hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Başkan Palancıoğlu, çevrenin temizliğinin belediyenin önceliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, çevre dostu projelerin önemine dikkat çekti. Her gün çevre temizliği farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirten Palancıoğlu, ilçenin doğasını korumak ve güzelleştirmek için çaba göstereceklerini ifade etti.

Editör: Osman Baytekin