Ankara Büyükşehir Belediye'si eski Başkanı Melih Gökçek'in önümüzdeki seçimde MHP'den tekrardan aday olacağı yönündeki söylentiler gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'dan, Melih Gökçek'in aday olacağına ilişkin sorulara verdiği cevaba Melih Gökçek'ten beklenmedik sert bir yanıt geldi.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,bugün NTV canlı yayınına konuk oldu. Yazıcı'ya Melih Gökçek'in önümüzdeki 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisin'den aday olacağı yönündeki söylentilerle ilgili sorular soruldu.

Hayati Yazıcı'nın cevapları şu şekilde oldu.
"Bu konulara biraz mesafeliyim,gündemimde bu konulara yer vermiyorum.Onun için bu konu hakkında bir yorum yapmayacağım" 
"Bahsettiğiniz kişi,bizim partimiz bünyesinde Belediye Başkanlığı yaptı. Bir süre önce görevini bırakması istendi. Bu laf olsun diye yapılan bir durum değil. Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım"

 Hayati Yazıcı'nın yapmış olduğu açıklamaya Melih Gökçek'ten beklenmedik bir cevap geldi. Melih Gökçek Twitter hesabından yaptığı gönderide "Benim Türk Halkına karşı açıklayamayacak bir suçum varsa ve sen bunu açıklamazsan namertsin, benim sabrımı taşırma...vallahi tozunu alırım" şeklinde konuştu.

Melih Gökçek yaptığı bir gazete röportajında,
Sayın Cumhurbaşkanımıza ve partiye zarar verecek hiçbir davranışta bulunmam,AK Parti de benim kadar Parti'nin menfaatlerini düşünen acaba kaç kişi daha vardır ? 
şeklinde konuştu.

Sözü geçen iddialara bir açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'den geldi.
Mehmet Özhaseki açıklamasında "Ben Melih Gökçek Bey ile görüştüm, MHP'den kendisine yapılmış olan resmi bir teklifin söz konusu olmadığını, Melih Gökçek'in hala tüm kalbiyle  AK Parti'nin destekçisi olduğu" açıklamasını yaptı.