Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül töreninde kazananlar madalya aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2. Matematik Olimpiyatları ödül töreni Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Yapılan ödül töreninde madalyalar sahiplerini buldu.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2. Matematik Olimpiyatları ödül töreni Kültür Turizm İl Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Törene, İl Milli Eğitim  Müdürü Osman Elmalı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Tanşu, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Adnan Göllüoğlu, Erol Türkmen, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Osman Elmalı törende konuşma yaptı. Osman Elmalı, ‘"Türk milli eğitiminin genel amaçları çerçevesinde, ortaokul çağındaki öğrencilerin en çok matematik dersine olan ilgisini artırmak, öğrencilerin olimpiyatlara olan bakış açısını olumlu yönde değiştirerek bu tür yarışmalara katılmalarını teşvik etmek, sevdirmek öğrencilerin özgüvenlerini geliştirerek gönüllü çalışma bilincine sahip olmalarını sağlamak, matematik alanında çok iyi başarılı çalışmalar yapmasını sağlayarak temsil yeteneğini geliştirmek amacıyla Kayseri ili genelindeki bütün ortaokulların 5,6,7 ve 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği ve onlara güzel bir şeyler katmak amacıyla olimpiyat düzenledik’ ifadelerini kullanarak yapılan çalışma hakkındaki görüşlerini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Yapılan bu konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı yarışmada birinci olan öğrencilerin ödüllerini tören esnasında verdi. Kayseri genelinde yapılan bu yarışmaya 85 okuldan 760 öğrenci katıldı ve olimpiyat sınavı 07/04/2018 Cumartesi günü saat 10.30’da iki merkezde yapıldı. 2.Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni’nde 1. olan öğrencilere tam altın, 2.’lere yarım altın ve 3.’lere ise çeyrek altın hediye verildi. Ayrıca yarışmada dereceye giren ilk 10 öğrenci mansiyon ödülü ile ödüllendirildi. Ödüller sahiplerine ulaştı.