Nusr-Er restoran zincirinin sahibi Nusret Gökçe Newsweek haber sitesinin açıklamasına göre ABD’nin New York kentinde ki restoranına soruşturma açıldı. Açılan soruşturmanın gerekçesi olarak Nusret Gökçe’nin yayınladığı videolarda eldiven kullanmadan dokunulmasının sağlık kuralları ihlal ettiği gerekçesi gösteriliyor.

Hem sosyal medya da fenomen olan hem de Nusr-Et restoran zinciri ile ün kazanan Nusret Gökçe’ne sağlık kurallarına uymama gerekçesi ile soruşturma başlatıldı. ABD’ninNew York kentinde bulunan Nusr-Et restoranına açılan soruşturma da sosyal medya hesabında yayınladığı videolar da Nusret Gökçe’nin eldiven kullanmadan etlere temas ettiğini gören kurul sağlık kurallarını ihlal etmekten soruşturma açtı. 

ABD New York Sağlık Departmanı ile başı dertte olan Nusret Gökçe New York Belediyesi Sağlık Departmanı yetkilileri tarafından ve gelen şikayetler üzerine soruşturma altına alındı. Hijyen kurallarına uyulmayarak etlere çıplak elle temas edilmesi ve iddialara göre müşterilerden de şikayet gelmesi üzerine ABD Sağlık Bakanlığı yetkilileri harekete geçti. Ünlü restoran sahibi Nusret Gökçe’nin Miami de çekilen videosunda da etlere çıplak elle dokunulduğunu gören yetkililer ABD ‘de açılan soruşturmanın ardından Miami’de de bir soruşturma başlatacağa benziyor. Nusret Gökçe ise henüz konuya ilişkin bir açıklama yapmazken özellikle sosyal medya takipçileri konuyla ilgili açıklama beklediklerini söylüyor.