Ünlü modacı Nur Yerlitaş gitmiş olduğu bir davette sosyal medya hesabı instagramdan canlı yayın yaparak sevenleriyle sohbet etmeye başladı. Arkadan gelen şehit haberini bildiren başka bir kişi Nur Yerlitaş’a şehit varmış dedikten sonra modacı Yerlitaş ‘’Şehitler, mehitler artık bunları duymak istemiyorum. ‘’ sözleri ile tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyor.

Herkesin tepkisini alan ünlü modacı Nur Yerlitaş yaptığı açıklamada da sevenlerinden ve şehit ailelerinden özür dilememesi de dikkat çekti. Aliağa’da yaşayan işçi emeklisi olan İsmail Koca Nur Yerlitaş’ın şehitlerimiz hakkında yaptığı yorumu televizyon programında izleyerek incindiğini bu konuşmanın çok onur kırıcı bir konuşma olduğunu bunun içinde duyarlılık göstererek Aliağa  Cumhuriyet Başsavcılığına Nur Yerlitaş hakkında işlem yapılması için şikayette bulundu. Koca ‘’ Bende askerlik yaptım, şehitler bizim baş tacımız.’’ Diyerek medya önünde bulunan kişilerin bu konularda daha dikkatli olmaları gerekirken bu şekilde konuşamayacağını vurguladı.

Ünlü modacı Yerlitaş’ın sözlerini duyduktan sonra önce sinirlenen sonrada manen incindiğini dile getiren İsmail Koca ‘’ Kendisi modacıymış, şehitlerimiz hakkında bu şekilde konuşulmasını kabul etmiyorum. Özür dilediği haberler okudum ancak ben ülkemizin savunmasında hayatını kaybeden şehitlerimiz hakkında, söyledikleri sözlerin özrü olabileceğini düşünüyorum. B ülkenin vatandaşı olarak Nur Yerlitaş’ın tavrına çok incindim. Tüm vatandaşlarımızın da gerek bu konuda gerekse benzer durumlarda daha çok duyarlı davranarak, hukuki yolları izlemesi gerektiğini düşünüyorum.’’ diyerek açıklamada bulundu.