Bir döneme damga vuran baş rolünü Evrim Akın’ın canlandırdığı Bez Bebek dizisi çocuk oyuncuların ağırlıkta olduğu bir diziydi. Yayınlandığı dönemde ekranlara damga vuran dizinin oyuncusu Yeliz Tektaş artık büyüdü.

Fenomen dizilerden biri olan ve özellikle çocukların vazgeçemediği dizi haline gelen Bez Bebek dizisi oyuncuları artık büyüdü. Dizi oyuncuları artık kocaman oldu ve görenleri hayrete düşürüyorlar. Özellikle dizide Zeynep’i canlandıran Yeliz Tektaş dizinin yayınlandığı 2007 yılından bu yana tam bir taş bebek olmuş dedirtti. Fiziği değişen Yeliz Tektaş artık bir üniversite öğrencisi ve kimse onun bir zamanlar Bez Bebek’teki Zeynep olduğuna inanmıyor.

Bez Bebek’ten sonra Pis Yedili Dizisinde ekranlarda yer alan Yeliz Tektaş Beril karakterine hayat vermişti. Son olarak da Bende Özledim dizisinde Osman Sonat’ın kızının gelecekteki halini canlandırarak Mercan rolüne hayat verdi. İstanbul’da ailesi ile yaşayan ve bir süre modellik yapan Yeliz Tektaş istediği ünü alamamış olsa ki daha sonra organizasyon işine girdi. Burada da uzun süre çalışmayan Yeliz Tektaş düzenli bir hayat istiyorum diyerek bir şirkette genel müdür asistanı olarak işe başladı.