Kayseri de bir ilk yaşandı ve 14 yıl önce aldığı mezarı maddi sıkıntılarından dolayı internet üzerinde verdiği ilamla satışa çıkardı.Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Küçükali Mahallesi Şehir Mezarlığı içinde bulunan mezarı ismini vermek istemeyen bir vatandaş tarafından internet sitesine ilan vererek kendisine aldığı mezarı 29 bin TL’ye satışa çıkardı.

 Verilen ilanda maddi sıkıntılarından dolayı 14 yıl önce aldığı mezarını satmak istediğini mezarın tam adres belirtilerek konumunu verdi. Açıklama kısmına mezar boyutunu ve fiyatını yazan ilan sahibi krediye karşılık olmayacağını ve nakit alacak kişilerin kendisi ile diyaloğa geçmesini belirtti.

 Tüm Türkiye genelinde mezarlık sıkıntısı olduğu gerçeği vatandaşlara da amddi gelir olarak dönmeye başladı. Cenazelerini mezarlıklarda yer olmadığı için farklı bölgelerin mezarlığına defnetmek isteyen aileler bu durumun bi an önce önüne geçilmesinin temennisinde bulundu. 

Kayseri de bir anda gündeme gelen bu ilan herkes tarafından konuşulmaya başladı. Mezar sahibinin kim olduğu ise merak konusu haline geldi. Kayserili vatandaşların kimliğini öğrenmek için mezar sahibiyle iletişime geçtiği de iddialar arasında yer aldı.