Türkiye A Milli Futbol takımının teknik direktörü Mircea Lucescu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte deneyimli teknik adamın açıklamalarından satırbaşları: 

Dursun Özbek İle Görüştüm 

Dursun Özbek ile Bükreş'te görüştüm. Bana Tudor'un üstünde görev verdi ama ben sahada olmak istedim. 

Oyuncular Milli Takım'a Gelince Kendi Takımlardan Bahsediyor 
 
Futbolcular, kulüplerinden milli takıma geliyorlar, 3-4 gün kendi kulüplerini konuşuyorlar. 2. maça bu kalmıyor ve iyi oynuyoruz. İzlanda maçında Türk futbolunun karakteristik özelliklerini kullanmak istedim. Teknik, sürat... Ama affedilemez hatalar yaptık.  

Yabancı Kuralı... 
 
Yabancı oyuncuları Türkiye'ye getirerek iyi bir şey yapıldı. Genç Türk oyuncular, onlardan çok şey öğrenebilir. Ancak yabancı futbolcular, gençlere engel olmamalı. Engel oluyorlar demiyorum ama gençlere yardımcı olmamız lazım. 14 yabancıya hiçbir şekilde karşı değilim. 14 yabancı varsa 14 de Türk var. Ancak %50-%50 olan bu oranı güzel kullanmak gerek. Yabancı kuralının değişmesine gerek yok. Kulüpler çok para harcadı ama başka bir çözüm bulunabilir. 

Enes Ünal'a Villarreal'den Git Dedim 
 
Emre Mor'un menajeri ile ilgili konuya ben dahil olmadım. Bana sorduklarında 'Inter'e git' dedim. Interli yöneticilerle konuştum. Enes Ünal, bugün beni aradı. Levante onu 7 maçlığına istemiş. Villarreal'de önünde 2 isim var. Ben de gitmesini önerdim.