Kuzey Irak'tan Türkiye ile alakalı bir açıklama geldi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi, "Türkiye'ye karşı bir operasyon hazırlığımız yok. Onlardan da bir hareket beklemiyoruz." dedi.

 Son zamanlarda gündemi en çok meşgul eden hadise Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından yapılan bağımsızlık referandumu. Bu referanduma başından beri karşı olan Türkiye ardı ardına uyarılarını başta Barzani olmak üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bildirmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar uyarıda bulunması ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli'nin 82 Kerkük, 83 Musul açıklamasını yaparak Kuzey Irak'a şah çekmesi Türkiye'nin askeri bir müdahale yapacağını akıllara getirmişti. Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli de bu konuyu Beştepe'de bir araya gelerek görüşmüştü.

Türkiye'den askeri müdahale atağı gelince Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Safin Dizayi'den de bir açıklama geldi. Son günlerde yaşanan gelişmelerin hatırlatılması ve askeri müdahale sorusunun gelmesi üzerine Safin Dizayi, Türkiye'den bir müdahale beklemediklerini söyleyerek kendilerinin de herhangi bir askeri hazırlıkta olmadığını söyledi. Ayrıca sınır kapılarına peşmerge takviyesinin yapılıp yapılmayacağı ile alakalı bir soru yöneltilince de Safin Dizayi, "Her ne kadar bazı birliklerimiz DEAŞ örgütü ile mücadelede olsa da olası bir durumda askeri gücümüz yine var." Dedi ve buradan hareketle bir kez daha Türkiye'ye karşı herhangi bir askeri adım atmayacaklarını ifade etti.