Kudüs’te tansiyon düşmek bilmiyor. ABD’nin ‘’ Kudüs İsrail’in başkenti’’ olarak açıklamasından sonra İsrail askerleri Kudüs halkına yaptığı karşı çıkışlar sonucu 92 Filistinlinin yaralandığı haberinden sonra yaralı sayısı bugün itibari ile 231’e yükseldi.

Filistin Kızılayı’ndan gelen açıklamada İsrail askerlerinin sivil halka Filistinli vatandaşlara gerçek mermilerle karşılık vermesi sonucu yaralı sayısı 231’e yükseldiğini belirtti. Doğu Kudüs’ün Selehaddin Caddesi’nde 12, işgal atında olan Batı Şeria’da Ramallah, Beytullahim, Tulkerim ve Nablus kentleri İsrail askerleri tarafından işgal altında ve yaralı sayısı günden güne artmaya devam ediyor. İsrail ablukası olan Gazzede’de sıcak saatler yaşanmaya devam ediyor. İsrail ordusundan gelen açıklamada ise Batı Şeria’da ve Gazze sınırında İsrail güçleri ve Filistinli sivil halk tarafında çıkan çatışmada 20 noktada sıcak temaslar yaşandı ve 13 Filistinli vatandaş İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

ABD’nin Kudüs açıklamasından sonra olaya tepki gösteren yaklaşık 600 Filistinlinin Batı Şeria’daki çatışma noktalarında İsrail askerlerine taş ve araç lastikleri ile karşılık verdiği İsrail askerleri tarafından duyurulmuştu. Gaza sınırında ise yine 450 Filistinli vatandaş İsrail askerlerine karşı direnerek Kudüs’ü savunmak için mücadele verdi. Çıkan çatışmalarda 4 İsrail askerinin hafif olarak yaralandığı açıklandı.