Türkiye'de ilk korona virüsü vakasının görülmesinin ardından okullar tatil olacak mı, maçlar ertelenecek mi soruları merak konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde ''Korona Virüs Toplantısı'' yapıldı. 4.5 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu. İlk, orta ve liselerde eğitime 16 Mart'a kadar ara verildiği, Süper Lig maçlarının seyircisiz oynanayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı yapıldı.

SAĞLIK BAKANI SUNUM YAPTI

Toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse ilişkin detaylı sunum yaptı ve alınacak tedbirleri hatırlattı. Toplantı salonunda çekilen fotoğraflarda Sağlık Bakanı Koca'nın önünde, koronavirüsle ilgili hazırlanan sunum kartlarının olduğu görüldü.

5 SAAT SÜRDÜ

Zirve, 5 saat sürdü.

ALINAN KARARLAR

Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamalarda bulundu.

ARAR TATİL TARİHİ ÖNE ÇEKİLDİ

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

"İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek.

Vatandaşlarımızın aktif rol oynamaları, rehavete ve paniğe kapılmadan yapılan resmi açıklamaları dinlemek ve tavsiyeleri titiz bir şekilde uygulamak suretiyle bu süreci atlatmamız büyük önem arz ediyor.