Türkiye'de korona virüsü vakasının görüldüğü açıklandıktan sonra kolonya satışlarında patlama yaşandı. İzmit'te kolonya satışlarına kota getirildi. Kişi başı 250 gram kolonya kotası uygulanıyor. Yurt geneline yayılması beklenen kota uygulaması endişe yarattı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Türkiye'de korona virüsü vakası tespit edildiği açıklandı. Yurt dışına çıkan erkek bir vatandaşta görülen virüs, yurt genelinde endişe ve korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Çin'in Wuhan kentinde 90 gün önce ortaya çıkan korona virüsü ölümcül etkilere sahip bulunuyor. Korona virüsünden korunmanın en temel yöntemi hijyen olarak gösteriliyor. Virüse karşı önlem almak isteyen vatandaşlar maske, eldiven, dezenfektan ve kolonya satın alıyor. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda ciddi bir artış yaşandı. 


İzmit'te kolonya satışlarında patlama oldu. Kolonya satıcıları vatandaşların yoğun talebine karşılık vermekte zorlanınca kota uygulamasına geçmek zorunda kaldı. Kişi başına 250 gram kolonya satışı yapılacağı açıklandı. Kolonya fiyatları 20 TL'den 100 TL'ye çıktı. Fiyatlardaki fahiş artışa rağmen vatandaşlar kolonya satın almakta zorluk çekti. Kokolu, tütün ve leylak tarzı kolonyalara ilgi gösterilmezken; en çok satışı yapılan kolonya limon oldu. Türkiye genelinde kolonyaya satışlarına koto uygulanması bekleniyor.