Kazım Yücel: "Vatandaş gelen zamları artık takip etmiyor"

Vatandaşların, yüksek gelen faturalardan, akaryakıt fiyatlarına neredeyse her gece gelen zamlardan şikâyetçi oldukları ifade edildi. 

“VATANDAŞ YÜKSEK FATURALARDAN ŞİKÂYETÇİ”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, vatandaşları dinledi. Ziyaretleri ve yaptığı görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Yücel, vatandaşın ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ve geçim derdi nedeniyle kara kara düşündüğünü belirtti. Yücel,  “Kayseri meydanında eksi 6 derecede vatandaşımız diyor ki, geçen ayki doğalgaz faturalarıyla bu ayki doğalgaz faturaları arasında yüzde 50 fark var. Bir esnafımız geçen ay 760 TL gelen elektrik faturası bu ay 1.700 TL geldi diyor. Belki biraz fazla elektrik harcamış olduğunu farz edelim ama yüzde 100 e yakın fark var diyorlar. Vatandaşlarımız her gece akaryakıt fiyatlarına gelen zamları artık takip etmiyor. Gece zam gelecek diye akaryakıt istasyonlarında sıra beklemekten vaz geçmişler. Artık araç kullanmayalım, kullansak bile nasıl bu fiyatların altından kalkacağız diyenler var. Esnaf artık zor durumda kredi kartlarımızı bile ödeyemez duruma geldik. Hükümetin yapmış olduğu açıklamalara da artık itibar etmediklerini ifade ediyorlar. Vatandaş bu açıklamalar bizim gerçeklerimiz değil diyorlar” dedi.


“BU GERÇEKLERİ BİRİNİN HAYKIRIP SÖYLEMESİ LAZIM! AÇMAYA KORKUYORUZ!”
Yücel, esnafların da dertli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın aralarında biraz sohbet ettik. Esnafımız eksi 6 derecede müşteri artık yok gelen giden yok ama akşam eve gittiğimiz de ısınmak için doğalgazı açamıyoruz, elektrik ile ısınıyorsak açmaya korkuyoruz. Bu gerçekleri birinin haykırıp söylemesi lazım. Vatandaşa sorduğumuzda vatandaşımız konuşmaktan çekiniyor. Kamera karşısında söylemeyenler çok. Ama bizlere bizzat sohbet esnasında söylüyorlar. Kayseri’de esnafımız vatandaşlarımız faturalarını ödemekte çok zorlandıklarını, akaryakıt fiyatlarından akşam evlerine giderken araçlarına binemediklerinden bahsediyorlar. 7-8 TL den bu gün 14 lirayı geçen benzin, mazot fiyatlarından şikâyetçi olduklarını dile getiriyorlar. Akşam eve gittiğinde lambanın birini kapatarak tasarruf ediyoruz diyorlar. Biz bu tasarrufları yaparken hükümetin yetkili organları kamu kurumları tasarrufa neden gitmiyor. Onlar bir tasarrufa gitsin biz iki tasarrufa gidelim diye sitem ediyorlar.