Süper Lig’de mücadele eden Kayserispor başarılı performansı ve galibiyetleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Kayserispor belki de tarihinde ilk kez bu kadar öne çıkıyor. Anadolu takımlarının üç büyükler karşısındaki iddialı duruşu ligin kalitesini artırıyor.

Her ne kadar maddi yönden üç büyüklerin gerisinde kalsalar dahi performans açısından rakiplerine kök söktürdükleri görülüyor. Özellikle Bursaspor’un Şampiyonluğu Anadolu takımları için yeni bir sayfanın açılmasını sağladı. Şampiyonluğun hayal olmadığı; aksine kısıtlı bütçelerle dahi başarı sağlanacağı kanıtlandı. Üç büyüklerin karşısına rakibi yenebiliriz psikolojisiyle çıkan Anadolu takımları galibiyet kazanarak kısır döngüyü kırmayı başardı. Kayserispor’un rakiplerinden farklı olarak en önemli desteğiyse; şehirdeki hayırsever iş adamları oldu. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ayakla kalmayı başaran Kayserispor’da yönetim değişiklikleri yapıldı.

 Başkan Erol Bedir’in göreve gelmesi Kayserispor’un vizyonunun genişlemesi açısından yararlı oldu. Modern stadyümü ve tesisleriyle adından söz ettiren Kayserispor, performans bazında da başarının tadına vardı. Doğru transferler sayesinde takım güçlendirildi. Taraftarının desteğiyle de adeta şahlandı. Geçtiğimiz günlerde Kayserispor Başkanı Erol Bedir hedeflerinin Avrupa Kupaları olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama bile Kayserispor’un vizyonunu ortaya koymaktadır. Zira, geçmişte ligde zar zor tutunan Kayserispor’un tek hedefi ligden düşmemekti. Üç büyüklerle kendi sahasında oynasa dahi yenilgiyi kabullenen bir portre çiziliyordu. Şimdiyse bırakın yenilgiyi, mağlubiyet yaşanması halinde hem yönetim hem teknik heyet ve futbolcular hem de taraftarlar derin bir üzüntü yaşıyor. İşte bu psikolojik durum Kayserispor’un yükselişinin anahtarı olarak değerlendirilmelidir.

 Futbol yetenek ve strateji oyunu olduğu kadar psikolojik bir savaş arenasıdır. Hedefleriniz büyüdüğü oranda ve kendinize inandığınız takdir de başarıyı yakalayabilirsiniz. Kayserispor’un önümüzdeki yıllarda Şampiyonluk kazanabilmesi için aynı vizyonla hareket etmesi gerekmektedir. İnanmak başarmanın yarısıdır.