İstikbal Mobilya Kayserispor’un basın sözcüsü Mustafa Tokgöz düzenlediği basın toplantısında Kayserispor’un net borcunu açıkladı. Kayserispor’un toplam borcunun 331 milyon lira olduğunu belirten Tokgöz, ‘’Genel Kurul’da yönetim ibra edilse dahi kulüp mali denetime açık olmalıdır’’ dedi.

7 Aralık Cumartesi günü Olağanüstü Genel Kurula gidecek olan İstikbal Mobilya Kayserispor’da mali yapı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek mali yapı hakkında açıklamalarda bulundu. Kayserispor’un 31 Ekim 2019 tarihli borcunun 260 milyon lira olduğunu açıklayan Tokgöz, ‘’Futbolcuların alacaklarını da eklersek toplam borcumuz 331 milyon liradır. Kayserispor’un bu sezonki garanti gelirleri 26 milyon 415 bin liradır. Süper Lig’de mücadele etmeye devam ettiğimiz taktir de 51 milyon ek gelir elde edeceğiz’’ diye konuştu.

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, Olağanüstü Genel Kurul’da delegelerin mali yönetimi ibra etmemesi ihtimali üzerine gelen sorulara ise şu yanıtı verdi: ‘’Genel Kurul’dan çıkacak her karar delegelerin tasarrufunda olacaktır. Lakin, yönetim ibra edilse dahi mali olarak denetim yapılması zorunludur. Başkanımız Berna Gözbaşı göreve geldiği günden itibaren şeffaflık söz vermiştir. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’’

‘’Berna Gözbaşı’ndan 1 Milyon Lira Destek’’

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı’nın bugüne kadar kulübe 1 milyon doların üzerinde para verdiğine dikkat çeken Sözcü Mustafa Tokgöz, ‘’Başkanımız Berna Gözbaşı, eski başkanların verdiği miktarın çok üstünde bir katkı sağlamıştır. Kayserispor’u yaşatmak için mücadele ediyoruz. Önemli olan yüksek bütçeli transferler yapmak değil; geleceğe borç yükü bırakmamaktır. Başkanımız, hem maddi hem de manevi olarak Kayserispor’un her zaman destekçisi oldu’’ ifadelerini kullandı.

‘’Boş Tartışmalara Ayıracak Vaktimiz Yok’’

Kayserispor’u doğru yönetmek dışında dertlerinin olmadığını belirten Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, ‘’Olağanüstü Genel Kurul’da aday olmak isteyen varsa; yarın gelsin aday olsun. Kayserispor’un sorumluluğunu üstlenmek isteyen herkes aday olmakta özgürdür. Kulübümüze katkı sağlayacak, destek olacak kim varsa adaylığını açıklasın. Onun dışında polemik yaratılmaya çalışılması doğru değil. Genel Kurul’da tüzük değişikliğine gidebiliriz. Bizim derdimiz Kayserispor’’ diye konuştu.