Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Belediye Başkanı olduğu dönemde hayalini kurduğu mega projeyi unutmadı. Bakan olduktan sonra daha fazla güç sahibi olan Özhaseki, elini taşın altına sokarak memleketi Kayseri için büyük bir adım attı.

 Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüşen Bakan Özhaseki, Türkiye’nin en büyük parkının Kayseri’de kurulması için gerekli anlaşmaları sağladı. Türkiye’nin ilk uçak fabrikası olan Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi’ne ait boş arazinin özelleştirilmesi için kollar sıvandı.

 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda oturduğu 20 sene boyunca boş araziye park yapmayı hayal ediyordu. Fakat, askeriyenin sert tutumu ve Milli Savunma Bakanlığı’nın projeye sıcak bakmaması yüzünden ilerlemeye kaydedilememişti. Şimdiyse iki bakanın el ele çalışması sonucunda Bakan Özhaseki’nin hayalide gerçekleşmiş oldu.

 Kayseri Esenyurt Mahallesi’nde bulunan 2. Hava İkmal Bakım Merkezi toplam 3 milyon 400 bin metrekarenin üzerine kuruludur. 500 bin metrekarelik alanda lojman ve fabrika vardır. Geriye kalan 2 milyon 66 bin metrekarelik alansa boştur. Kayseri’nin göbeğindeki bu boş alan hem vatandaşlar hem de yetkililer tarafından kullanılmak istenmektedir. Lakin, askeriye bu zamana kadar projeye ısrar ve inatla karşı çıkmak dışında olumlu hiçbir adım atmamıştı.

 Şehrin merkezindeki bu boş alanın değerlendirilmesi halinde Kayseri’ye inanılmaz bir katkısı olacağı muhakkaktır. Bakan Özhaseki’nin hedefi Kayseri’nin merkezine Central Park inşa etmektir.

 Restaron ve kafelerinde yapılacağı alanda yürüyüş parkurları, yapay göl ve 166 metre yüksekliğinde seyir kulesi bulunacak. Kayseri’nin çehresini tamamen değiştirecek olan projenin inşaat çalışmaları yaz aylarında başlayacak. Kayserili iş adamları şimdiden proje içerisinde yer almak için sıraya girmiş. 2 milyon 66 bin metrekarelik alan Kayserili vatandaşların en önemli yaşam merkezi olacak.