İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı'ndaki vatandaşlar ve esnaflarla sohbet eden Ataş, ''Vatandaşlarımız hayat pahalılığı nedeniyle zor zamanlardan geçiyor. Kiminle konuşsak zamlardan dolayı dert yanıyor. Gençlerimiz hayal kuramaz hale geldi. Herkesin umutla İYİ Parti'yi beklediğini görüyoruz'' diye konuştu. 


''Ülke dışa bağımlı hale geldi''


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'a İYİ Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel ve partililer eşlik etti. Başakpınar Mahallesi'ndeki tarım çalışanları ile görüşen Milletvekili Ataş, ''Ülkenin üreten insanlara, çiftçilerimize ihtiyacı var. Ne yazık ki AKP bunu göz ardı ediyor ve engelleri kaldıracağına, uygulamalarıyla her geçen gün çiftçiyi daha da üretemez hale getiriyor, ülkeyi dışa bağımlı hale getiriyor'' diye konuştu.


Kayserili çiftçi gübre almak için ineğini sattı


Gübre ve mazot fiyatlarından şikayet eden bir çiftçi ise ''Gübre alabilmek için 7 ineğimi satmak zorunda kaldım. O zaman 7 inek için 40 bin lira ödeme almıştım. Şimdi ineklerin tanesi 30 ila 40 bin liraya satılıyor. 7 ineğin parası bile gübreye yetmediği için Ziraat Bankası'ndan kredi çektim'' dedi. 


Devlet tarafından tarım üreticilerinin yalnız bırakıldığına dikkat çeken çiftçiler, ''Ürettiğimiz ürünler ile kazanç sağlayamıyoruz. Aksine zarar ediyoruz. Devlet bizi tüccarlara mahkum ediyor. Hakkımızı alamıyoruz'' ifadelerini kullandı.