Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Bulvarı’ndaki yapılan yatırım Argıncık Işıklar arasındaki 8,3 kilometrelik yolda trafik hızlı ve kesintisiz akmaya başladı. Kayseride mesafeler en kısa sureye indiriliyor.

Katlı kavşakta trafiğin kesintisiz ve hızlı akması ile birlikte kullanılan katlı kavşaklar ortalama saatte 70 km hızla yol alan bir araç 8,3 km yolu 7,5 dakikada kat etmiş olacak.
Yapılan bu katlı kavşakları kullanmayan bir araç olursa güzergahtaki ışıklarda ve yan yolları bekleyerek aynı mesafeyi kat eden bir araç ise trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde bile ortalama 20 dakikada Argıncık Işıklarına ulaşmış oluyor.   

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu katlı kavşak ile Argıncık Işıklar arasında sağlanan kesintisiz trafik vatandaşlarımızın gün içinde bir defa bile kullanılmasıyla kendilerine kalan ortalama vakit 12,5 dakika  oluyor.
Vatandaşlarımıza kalan bu süreyi aylığa vurduğumuzda ortalama  6 saat 15 dakika, yıllık ortalama ise 75 saat ve buna göre ortalama 3 güne tekabül ediyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Kocasinan Bulvarı’ndaki yaptığı yatırımlar sayesinde katlı kavşağı kullananlar yılda ortalama üç günü trafikte geçirmekten kurtuluyor. Vatandaşlarımızın kendi hayatlarını istedikleri şekilde yaşamaya imkan sağlanmış oluyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Bulvarı’nda 4 sene de 135 milyon TL’lik yaptığı yatırım ile 8,3 kilometrelik mesafeyi kesintisiz ve hızlı hale getirilen 7 kavşak vatandaşlarımız için en iyi imkanlar sunularak yapıldı. Yapılan bu katlı kavşaklar;

1-DSİ Kavşağı ,
2-Fuzuli Katlı Kavşağı, 
3-Hastane ve İstasyon Caddesi Katlı Kavşağı, 
4-Tuna Katlı Kavşağı , 
5-Sanayi Odası Yonca Yapraklı Köprülü Kavşağı, 
6-30 Ağustos Katlı Kavşağı,
7-Karayolları Katlı Kavşağı,

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yalnız Kocasinan Bulvarı’ndaki yatırımları ile birlikte değil; Bekir Yıldız Bulvarıyla, Sivas Bulvarı’nın genişletilen bölümleriyle,  Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’ndaki katlı kavşaklarla, Mimarsinan-TOKİ yoluyla, Orgeneral Hulusi Akar Bulvarıyla, kavşak, yol ve bulvar düzenlemeleri  ile daha pek çok yapılan geniş çaplı yatırımlarla trafikte zamanı geçen vatandaşlarımıza en iyi şekilde yaşam sunulmaya çalışılıyor.