Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Fethullahçı Terör Örgütleri’nin İç Anadolu Bölgesi’nde yeni gruplandıkları girişim ve faaliyetler içerisinde oldukları belirlenen, örgütün deşifre olmamış ve hakkında henüz yasal işlemler yapılmayan örgüt mensuplarının kurduğu örgütü ayakta tutma faaliyeti yürüten FETÖ şahıslara yönelik Kayseri'nin 6 ilinde düzenlenen operasyonda birçok kişi yakalandı.

Elde ettiğimiz bilgilere göre Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlayan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile birlikte Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından KOM Daire Başkanlığı’nın destekleğiyle beraber Fethullahçı Silahlı Terör Örgütüne yönelik 3 ay süren yoğun çalışmalar yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda FETÖ’nün Kayseri ve çevresinde olan illerde, özellikle İç Anadolu Bölgesi’nde yeni yapılanma girişimi ve faaliyetleri içerisinde oldukları, örgütün deşifre olmamış ve hakkında henüz yasal işlem yapılmamış olan örgüt mensuplarının örgütü ayakta tutma çalışması içinde oldukları belirlendi. K.G. , İ.U. , M.A.C. , S.Y. , H.G. ve R.A. isimli bu FETÖ'cü şahısların yeni bir yeniden kuruluş çalışması yürüttükleri ve tutuklanan FETÖ üyelerinin ailelerini ziyaret ederek, destek verdikleri tespit edildi. Yaplan çalışmaların sonrasında her hafta İstanbul’a giderek dolar olarak en az 30 bin TL getirip Kayseri başta olmak üzere Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat ve Ankara illerindeki örgüt üyelerine dağıttıkları tespit edildi.

Yapılan bu çalışmalar sonucunda, örgüt adına yüksek miktarda maddi destek sağlayan H.H.Ü. , S.Ç. , M.K. , A.B. , Z.Ş. , M.E. , S.U. , M.Y.T. , İ.C. ve M.Ö. ile birlikte kaçan  B.U. , A.C. , A.E.B. , D.A. , S.P. , F.Ü. , R.S. , H.H.E.. , S.E. ve Z.C. Kayseri de ve Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Afyon ve Erzurum olmak üzere 6 ilde yapılan operasyonla gözaltına alındılar. Yapılan operasyonda yakalanan şüphelilerin ev ve iş yeri aramalarında, örgüte ‘Himmet Parası’ olarak toplanan 18 bin 500 TL, 2 bin dolar ve 805 euro, örgütsel yazışma kayıtları ve dijital materyallerde ele geçirildi.

Terör örgütünün yurt dışında bulunan üyelerinin ise ‘Money Gram’ isimli bir bankacılık sistemi üzerinden paraları göndererek hem örgüt üyelerine dağıtıp hem de örgüte yeni üyeler katma çabaları içerisinde olduğu anlaşıldı. Çalışmalarda polisten kaçan diğer üyelerin de mobese kamerası olmayan yerlerde araç içerisinde veya örgütlerin evinde buluştukları tespit edilirken, Yunanistan’a 6 bin Euro karşılığında kaçmak isteyen bu üyelerin de kendilerine tatilci süsü vererek Meriç Nehri üzerinden geçip, Kızılırmak’ın uzandığı yerlerde kolluk kuvvetlerine yakalanmadan nasıl geçeceklerine dair çalışmalar yaptıkları tespit edildi.


Soruşturmaların devam ettiği bildirildi.