Kayseri'nin koronavirüs risk haritasında kırmızı rengi almasının ardından sessizliğini bozan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin özellikle koronavirüsle mücadele konusunda vatandaşa örnek olması gereken kişilerin tedbirlerle ilgili uyum sorunu yaşadığına vurgu yaptı.

Şahin, "Uyumla alakalı problemlerimiz aşikar zira yükselen sayılardan da bunun böyle olduğu çok iyi görülüyor. Ne kadar uyarsak da titiz vatandaşlar bir yana, birçok insanda bıkkınlıkta var fakat ne olursa olsun sabretmek zorundayız. Bu sonsuza kadar sürmeyecek illaki bitecek sabretmemiz gerekiyor. Şöyle bir tavır görüyoruz vatandaşı uyarmasına rağmen kendi bu olayların dışındaymış gibi davrananlar var. 'Salgının yayılımının bizimle bir ilgisi yok' tavrı, restoranlara yüklenilmesi, camilere yüklenilmesi yanlış. " dedi.

SİYASİLERİN TUTARSIZLIĞI ADALET DUYGUSUNU SARSIYOR

Şahin, "Siyasilerin tedbirler konusundaki tutarsızlığının vatandaşın adalet duygusunu sarstığını belirten Şahin salgınla mücadelede hep birlikte tutarlı tutum sergilemeliyiz ifadelerini kullandı.

Şahin, "Özellikle isim vermek yanlış olarak ama genel olarak siyasetçiler bu konuda bir duyarsızlık içinde. Parti kongrelerinin bir problem olduğu düşünülüyor.Tabi bir de kapalı mekanlarda yapılıyor bu. Çağrılara rağmen, kapalı alanlarda fazla durulmaması gerektiğini söylemelerine rağmen bu kongreler gerçekleşiyor. Elbette mecbur olan delege gitmek durumundadır ama fazladan insan taşımanın bir mantığı yok. Vatandaş bize yapmayın diyorlar fakat kendileri dikkat etmiyorlar algısına kapılıyor ve bu tutarsızlık vatandaşın adalet duygusunu sarsıyor. Adaletin sağlanması gerekiyor, herkese eşit davranılması gerekiyor. Bu şekilde devam ederse tedbirlere uyumda gittikçe kötü bir hal alacaktır." dedi