Kadir Has Şehir Stadyumu’nda yapılan genel kurula mevcut başkan Hüseyin Akay, yönetim kurulu üyeleri, başkan adayı Erkan Öztürk ile yönetim kurulu adayları, çiftçiler ve basın mensupları katıldı.

Çiftçinin emanetine sahip çıktıklarını ve çiftçinin de Kayseri Şeker’i özveri ile sahiplendiğini söyleyen Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Sayın Divan Başkanı ve Üyeleri, Kayseri Tarım ve Üyeleri, İl Müdürlüğünün değerli görevlileri, saygıdeğer misafirler değerli basın mensupları. Boğazlıyan’dan, Bünyan’dan, Çandır’dan, Develi’den, Gemerek’ten, Kayseri Merkez’den, Sarıoğlan, Şarkışla, Yenifakılı, Yenipazar Yeşilhisar Bölgelerimizden, ilçelerden, köylerden, üretim bölgelerimizin dışında da ortamız olarak kadın-erkek, yaşlı- genç akın akın teşrif eden aziz çiftçi kardeşlerim, Kayseri Pancar Kooperatifimizin 68. Olağan Genel Kuruluna hoş geldiniz. Şeref getirdiniz. Hepinizi şahsım, Yönetim ve Denetim kurulumuzun saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Gönlünüze, ayaklarınıza sağlık. Bu vesile ile genel kurulumuzun, Türk Tarımına, Şeker Sanayiine, 6 il, 41 ilçe ve 420 köyde böyle geniş bir coğrafyada ekmeğini alın teri ile helalinden kazanan tüm çiftçilerimize, çalışanlarımıza iş ortaklarımıza, paydaşlarımıza hayırlı olmasını, hayırla sonuçlanmasını diliyorum. 10 yıldır en demokratik, en seviyeli, en medeni, en coşkulu ve en yüksek katılımlı genel kurulları hep birlikte yaptık. Bu genel kurulumuzun da aynı anlayışla ülkemize güzel mesajlar ve görüntüler oluşturarak bizlere yakışan bir vakarla yapılacağına inanıyorum. Aziz çiftçi kardeşlerim sizlerle gönül birlikteliğimiz ve gönül yolculuğumuz bundan 10 sene önce Kayseri Pancar Kooperatifinin üzerinde karabulutların dolaştığı, Kayseri Şeker’in kapısına kilit vurulmak üzere olduğu bir zamanda başladı. Ağustos 2011’de yapılan 58. Olağan Genel Kurul bizim genel kurulumuzdu ve açılış konuşmamda şunları söylemiştim; "Türk Çiftçisi ekonomik refaha kavuşmadan, ülkemizin kalkınmış olmasından bahsetmek söz konusu olamaz. Bu kalkınmanın ilk şartı tarımı ve tarıma dayalı sanayii geliştirmektir. Bildiğiniz gibi Şeker Pancarı, katma değer oluşturma noktasında önde gelen bir üründür. Özellikle bölgemizde Şeker Pancarı tarımı daha da öne çıkmaktadır. On binlerce çiftçi, bu ürün ile ailesini geçindirmekte ve gelir seviyesini yükseltmeye çalışmaktadır. Biz sizin emanetinize sahip çıkıyoruz, sizler de özveri ile sahiplendiğinizi gösterdiniz. Acınızı acı, mutluluğunuzu mutluluk edindik” dedi.

Kayseri Şeker Yönetim Kurulu Başkan Adayı Erkan Öztürk ise, “2017 yılında bu fabrikanın borcu bitmişti. 2018 yılında da 2019 yılında da 2020 yılında da para kazandı burası. Peki 2021’de kazanılan paralar nerede? Bir yatırım ve ya yapılan bir şey yok. Burada çocuklarınızın rızkı var. Oy verirken elinizi vicdanınıza koyun” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçiler ile fotoğraf çektiren Başkan Hüseyin Akay, daha sonra sandıkta oyunu kullandı.