Uzun yıllardır Kayseri’yle ilgili oluşan bir düşünce var. Kayseri’nin devlet desteği olmadan da kendi kendine yetebildiği düşüncesi hemen hemen herkes tarafından kabul ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tutunda milletvekillerine kadar uzanan geniş liste Kayseri ekonomisinin güçlü olduğu savunuyor.

 Kayserililerin ticari zekalarının övülmesi kadar cimriliği de dile getiriliyor. Özellikle farklı şehirlerdeki kişilerin Kayserililere bakış açısı ‘’onlar işini bilir’’ yönünde oluyor. Lakin, Kayseri’nin de tıkandığı noktalar var. Şu ada Kayseri’nin en önemli projesi hızlı trendir. Hızlı trenin 2023’te açılışının yapılması hedefleniyor. Hızlı tren projesi için devletin maddi desteği olmazsa olmaz. Geniş kapsamlı ve maddi yönden yüklü bir projeden söz ediyoruz. Dolayısıyla, Kayserili işi bilir diyerek işin içinden çıkılmaması gerekiyor. Aksi takdir de hızlı tren projesi 2023’e yetişmez.

 Her ne kadar Kayseri, belediyesiyle olsun vatandaşlarıyla olsun devletin sırtına yük olmadan bu zamana kadar işlerini halletmiş olsa da her zaman için aynı sorumluluğu alması beklenemez. Kayseri, Türkiye’nin örnek şehirlerinden birisi olmayı başardı. Erciyes Dağı projesi sayesinde turizmde de adından söz ettiriyor. Kentte ulaşım sorunu kalmadı. Aynı şekilde gecekondulaşmanın da önüne geçildi. Şehir planlanması ve düzenlenmesi ise Avrupalı şehirlerle yarışıyor. Kayseri’nin dört bir yanında parklar, yaşam merkezleri göze çarpıyor. Hakikaten de Kayserili en güzel şartlarda yaşatılıyor. Lakin, bu şartların daha da iyi olması için devletin desteğine ihtiyaç duyuyor. Diğer şehirlere sağlanan imkanların Kayseri’ye de verilmesi gerekiyor.

 Kayseri her yıl onlarca vergi rekortmenini bünyesinden çıkarıyor. Çalışan, kazanan ve kazandığını da doğru şekilde kullanan bir kent; devlet desteği aldığı takdir de daha da ileriye gider. Kayseri’nin yükselişi Türkiye’nin yükselişi olarak değerlendirilmelidir. Özellikle hızlı trenin bir an önce hayata geçirilmesi Kayseri’ye ivme kazandıracaktır.